Kolarov: Kod svakoga treba da izazovemo respekt

Izvor: MozzartSport.com, 03.Sep.2014, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolarov: Kod svakoga treba da izazovemo respekt

Fudbaler Mančester Sitija Aleksandar Kolarov rekao je danas da reprezentacija Srbije ima kvalitet da se suprotstavi selekciji Francuske.

"Francuska neće praviti nikakve kalkulacije, bez obzira što će to biti prijateljski meč. To je iskusna, profilisana i dobro izbalansirana reprezentacija. Mi ne smemo da letimo, moramo da vidimo gde smo. Malo je vremena za pripreme, ali imamo kvalitet da se suprotstavimo Francuskoj", rekao je Kolarov na konferenciji za medije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Iskusni defanzivac smatra da rezultat ovoga puta nije u prvom planu, ali da će domaćin sigurno ići na pobedu, jer dobar rezultat uvek predstavlja podsticaj za start kvalifikacija.

"Važno je da u kvalifikacijama startujemo dobro. Imamo jasan cilj - to je plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Tome sve moramo da podredimo" rekao je Kolarov.

On smatra da reprezentacija Srbije ima veliko iskustvo, jer su mladi fudbaleri u protekle dve godine stasali i dobili na samopouzdanju.

"Imamo iskustva, zreli smo fudbaleri. Uz maksimum zalaganja možemo da se nadamo dobrim rezultatima u kvalifikacijama, koje su za nas od posebnog značaja", istakao je Kolarov, koji će protiv Francuske 50. put obući dres nacionalnog tima.

Levi bek Sitija smatra da šestorica srpskih fudbalera, koji igraju u Engleskoj, treba kod svakoga da izazovu respekt.

"Ne bih želeo da nekoga uvredim, ali engleska liga je najbolja na svetu. U njoj se igra najbolji fudbal u Evropi. Za nas je važno to što toliko naših fudbalera igra tamo. Svi naši fudbaleri su dokazali da su dorasli tom takmičenju".

Prvotimac Čelsija Nemanja Matić dodao je da nije uočio razlike u radu između novog selektora Dika Advkata i bivšeg Siniše Mihajlovića.

"Ništa specifično nismo radili u odnosu na ranije treninge. Jedina novina je u tome što nam je selektor govorio šta zahteva od igrača u defanzivi. Selektor nam tokom treninga ukazuje šta traži od nas i pokazuje kako neke stvari u hodu da rešimo. Za sada sve protiče u najboljem redu. Nadam se da će tako biti i kasnije", rekao je Matić.

Reprezentativci i stručni štab će još sutra boraviti u Staroj Pazovi, a potom će se preseliti u beogradski hotel "Hajat" gde će ostati do utakmice sa Trikolorima.

Prijateljska utakmica Srbija - Francuska igra se u nedelju od 20.45 sati na stadionu Partizana.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolarov: "Da bismo leteli moramo da krenemo sa zemlje"

Izvor: Sportske.net, 03.Sep.2014

Defanzivac Mančester Sitija Aleksandar Kolarov smatra da na predstojeći duel Srbije i Francuske ne treba gledati kao na prijateljski jer će to biti poslednji test pred početak kvalifikacija za EP.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.