Izvor: Danas, 03.Okt.2023, 13:44

Kojim ženama je namenjen i kako mogu da se prijave za pregeled na mamografu ispred RTS

U Srbiji se godišnje otkrije 4.500 novih slučajeva raka dojke, a od iste bolesti umre 1.700 žena. U ukviru kampanje “Rak je izlečiv” ispred zgrade Radio televizije Srbije u Takovskoj 10, postavljen je mobilni mamograf, gde žene od danas mogu da obave skrining dojke, neophodno je prethodno da zakažu termin.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

U okviru kampanje „Rak je izlečiv“, mobilni mamograf u oktobru ispred RTS-a

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 03.Okt.2023

SRBIJA – Od raka dojke u Srbiji godišnje umre 1.700 žena, oboli gotovo 5.000, a kako bi se podigla svest o važnosti redovnih skrining pregleda, ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Beogradu je postavljen mobilni mamograf. Oktobar se širom sveta obeležava kao međunarodni mesec borbe protiv...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.