Izvor: MozzartSport.com, 17.Jan.2021, 00:04

Ko će u finale? Tenzije pred revanš, sukob pre sudijskog zvižduka, špijunaža, žalbe...

Defensa i Hustisija dočekuje noćas Kokimbo Unido u okviru drugog polufinalnog obračuna u Kopa Sudamerikani

Zapaljiv uvod u revanš susret polufinala Kopa Sudamerikane u blizini Buenos Ajresa. Defensa i Hustisija i Kokimbo Unido odlučiće noćas drugog finalistu izdanja Kopa Sudamerikane za 2020. godinu na stadionu Norberto Tomahelo (00.30). Prva utakmica, održana u utorak 12. januara u Asunsionu, završena je bez golova. Bitka će, dakle, da bude ravnopravna. Ko pobedi, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dobiće pravo da se "pobije" sa argentinskim Lanusom u Kordobi 23. ovog meseca za drugi po važnosti trofej u Južnoj Americi.

Defensa nije uspela da iskoristi prednost koja joj je pala u krilo u prvom meču. Pošto su čileanske vlasti zabranile prvu polufinalnu utakmicu na svojoj teritoriji, jer su testovi za Covid-19 pokazali pozitivne rezultate kod trojice sportista iz argentinskog tima, Južnoamerička fudbalska konfederacija "prenela" je meč u paragvajski Asunsion.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na neutralnom terenu, ali uz mogućnost računanja na kriterijum gola u gostima, argentinski tim je dominirao igrom. Imao je loptu u posedu od 64 odsto i stvorio dvostruko više šansi da zatrese mrežu. Međutim, nije uspeo da ubaci loptu u mrežu. Na taj način će morati da pobedi u drugoj utakmici, jer ni u kom slučaju izjednačenje neće doneti prednost sastavu

Ernana Krespa

.

Popularni Jastrebovi su u četvrtak igrali utakmicu za popunjavanje tabele u Kupu Dijego Maradona, a protiv Aldovisija je na terenu bio tim prepun rezervi.

Suprotno tome, Kokimbo Unido je morao da zatraži od čileanske federacije da odloži njegove utakmice u nacionalnoj ligi. Naravno, njegovom zahtevu je udovoljeno. U tamošnjoj ligi Pirati su u nezavidnoj poziciji. Em su poslednji na tabeli i preti im ispadanje, em imaju dve ili tri utakmice manje od konkurenata, koje će kasnije morati na brzinu da odigraju. Poslednji susret ekipa

Huana Hosea Ribere je imao 27. decembra, kada je pobedio Uačipato.

Ipak, u predvečerje krucijalnog susreta za istoriju oba tima bilo je više govora o vanfudbalskim stvarima. Naime, čileanski predstavnik je pred Conmebol-om optužio člana osoblja Defense da je vršio špijunažu tokom treninga Kokimba na terenu stadiona Estudiantes de Kaseros u glavnom gradu Argentine.

"Bila je to osoba koja je putovala u Čile i Paragvaj sa Defensom i Hustisijom. Bio je na stadionu na privatnom mestu i pomagao mu je njegov sportski establišment. To je poznato i Conmebol-u, pa se nadamo da će uskoro biti disciplinskog izveštaja s tim u vezi", rekao je Pablo Morales, jedan od čelnika Pirata u dijalogu sa čileanskim radijskim programom Al Aire Libre por Cooperativa.

Tačnije, on je precizirao da su iz tabora domaćina "direktno snimali trening, pošto su se nalazili u kabini sa kamerama".

"Jasno je da Conmebol nije na bilo koji način učestvovao u događaju, delegat bezbednosti je bio tamo i prikupio informacije. Žao nam je zbog ovih događaja", dodao je Morales.

To nije sve. I iz tabora Defense spremaju žalbu na Kokimbo "većih propusta u organizaciji prvog meča". Revanš je počeo i pre sudijskog zvižduka.

"Mi smo u stalnoj kooperaciji sa advokatima koji pripremaju žalbu. Postoji nekoliko tačaka koje nisu odrađene prema protokolu u Čileu, a za to je direktno zadužen klub. Jedino što je Defensa i Hustisija želela i pokušavala je da se igra fudbalska utakmica", rekao je Dijego Leme, jedan od najvažnijih ljudi u taboru Jastrebova.

Leme je takođe odgovorio ministru sporta Čilea Sesiliji Perez, koja je optužila Defensu da se nije pridržavala sanitarnih protokola.

"Kaže da smo išli da treniramo na San Karlos de Apokindo, a da nismo imali rezultate PCR testova. Niko nam nije rekao da ne možemo da idemo da treniramo. Niko nas ni o čemu nije obavestio", uverava čelnik argentinskog kluba.

Posle svega, jasno je da se noćas u gradu Florensio Varela, u provinciji Buenos Ajres, očekuje bespoštedna borba. Na krv i nož. I jedni i drugi maštaju o istorijskom plasmanu u finale kontinentalnog takmičenja. Na fer-plej zaboravite...

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

Lanus - Velez 3:0 (1:0) /prvi meč 1:0/

/Belmonte 45+3, Orsini 60, Bernabej 88/

Nedelja

00.30: (1,40) Defensa i Hustisija (4,20) Kokimbo Unido (7,75) /prvi meč 0:0/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.