Klubovi potvrdili – Sari napustio Čelsi i preuzeo Juventus

Izvor: RTS, 16.Jun.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klubovi potvrdili – Sari napustio Čelsi i preuzeo Juventus

Fudbalski klubovi Čelsi i Juventus potvrdili su ono što se nedeljama spekulisalo – Mauricio Sari napustio je "plavce" i postao trener "stare dame". Dva kluba postigla su dogovor oko prekida Sarijevog ugovora sa Čelsijem koji je važio još dve godine.
Italijanski stručnjak je zatražio raskid saradnje i preuzeće aktuelnog šampiona te zemlje, čiji je trener do sada bio Masimilijano Alegri. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"U razgovorima koje smo imali posle finala Lige Evrope, Mauricio je jasno stavio do znanja da želi da se vrati u svoju rodnu zemlju, obrazloživši da su razlozi za povratak u Italiju značajni", rekla je Marina Grankovskaja, direktorka Čelsija.
Takođe, u saopštenju engleskog kluba navodi se da je Mauricio želeo da bude bliže porodici, posebno roditeljima koji su stari i bolesni.
Sari je sa Juveom potpisao ugovor do 30. juna 2022. godine.
Na "Stamford Bridžu" je proveo jednu sezonu (nasledio je Antonija Kontea), završio je na trećem mestu Premijer lige, igrao finale Liga kupa i osvojio Ligu Evrope.
Pre Čelsija bio je trener Napolija i Empolija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zvanično: Mauricio Sari je novi trener Juventusa

Izvor: B92, 16.Jun.2019

Maricio Sari napustio je poziciju menadžera Čelsija kako bi preuzeo kormilo šampiona Serije A Juventusa, na čijoj će klupi sedeti naredne tri godine...Sari je na klupu Čelsija došao iz Napolija u julu 2018. godine i sa "Plavcima" je završio treći u Premijer ligi i osvojio je Ligu Evrope...Čelsi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.