Klop nema poraz od Arsenala. Da li će izdržati?

Izvor: Mondo, 02.Nov.2018, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klop nema poraz od Arsenala. Da li će izdržati?

U subotu veliki derbi Premijer lige Arsenal - Liverpul. Jirgen Klop do sada nema poraz od Arsenala, ali ovo mu je najteži test u dosadašnjem toku engleskog prvenstva.

Borba za vrh tabele Premijer lige!

Četvrtoplasirani Arsenal (22 boda) u subotu u derbiju Premijer lige dočekuje Liverpul (deli prvo mesto sa Mančester sitijem sa 26 bodova).

Nakon dva početna poraza, Unai Emeri je našao formulu za Arsenal i krenula je pobednička serija (11 pobeda u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 12 utakmica u svim takmičenjima). Sa druge strane, Jirgen Klop kao trener Liverpula nema poraz od "tobdžija". Od mogućih 15 bodova u pet međusobnih mečeva, Liverpul je pod vođstvom Nemca osvojio 11 poena. Liverpul je, takođe, jedna od tri neporažene ekipe u dosadašnjem toku sezone Premijer lige (10 kola).

Duel Emerija i Klopa počeo je mnogo pre ovog predstojećeg na stadionu "Emirati". Počelo je sve u finalu Lige Evrope maja 2016. godine u Bazelu kada je Sevilja, koju je tada trenirao Emeri, od 0:1 u poluvremenu, preokrenula na 3:1 i osvojila je trofej.

Klop je posle utakmice izjavio: "Mi smo Liverpul! Ovo je tek naš početak".

Pomalo ironično, ali prilično tačno. Upravo je Emeri, odnosno taj poraz od Sevilje, na neki način pomogao Liverpulu i Klopu da poslože stvari kako su želeli. I rezultati su očigledni.

Godinu dana kasnije, Liverpul je igrao u finalu Lige evropskih šampiona protiv Real Madrida u KIjevu (1:3), a danas je najozbiljniji kandidat za osvajanje titule šampiona Engleske iako je prvenstvo tek počelo. I u Ligi šampiona Liverpul izgleda veoma, veoma dobro.

Pred derbi u subotu, Klop kaže da njegova ekipa "mora da pruži perfektnu igru" da bi osvojila bodove u Londonu.

"Arsenal je odličan u ofanzivi, daje mnogo golova. I mi igramo napadački. Moramo da vidimo kako će se igra odvijati, da osiguramo našu odbranu kako nas ne bi kaznili. Biće ovo veliki izazov, jer imaju mnogo 'alata' da nas napadnu. Arsenal je kreativan, voli da diktira tempo, voli da ima loptu u sredini. Lako kažnjava svaku grešku koju napravite", kaže Klop.

Rekao je i da njegov tim mora da

"Situacija pred Arsenal je identična onima pred mečeve sa timovima kakvi su Siti, Totenhem, Čelsi. Lepo je pripremati ekipu za takve utakmice. Teško, ali lepo, jer vam treba 'ceo paket' da biste im napravili probleme", dodaje Nemac.

Liverpul će se Arsenalu suprotstaviti bez Džordana Hendersona i Nabi Keite, važnih šrafova u mašini, a Klop ističe da neće žuriti da ih vrati na teren dok se potpuno ne oporave od povreda.

"Te sitnije, blaže povrede u fudbalu znače da ipak morate da mirujete nedelju, dve. A to u Premijer ligi znači da propusite 20 utakmica!", rekao je Klop, ukazujući na gust raspored. Ali, najviše mu smeta UEFA Liga nacija.

"Pred nama je najintenzivniji period u sezoni. Imamo napetu nedelju, a onda pauza zbog reprezentacija. To mi je omiljena", rekao je ironično Klop, ponovivši svoju tezu o besmislu takmičenja kakvo je Liga nacija.

"Izgleda da ćemo do marta igrati svaka dva dana! Ne tražimo opravdanja, nikad nismo", dodao je.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.