Klivlend otpustio Sajlasa

Izvor: B92, 22.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klivlend otpustio Sajlasa



Pol Sajlas više nije trener Klivlend Kavalirsa. Dosadašnji trener ekipe iz Ohaja dobio je otkaz u ponedeljak ujutro, na sastanku sa GM-om kluba Džimom Peksonom i novim vlasnikom Danom Gilbertom.

Na klupi ekipe, za koju nastupa najveća mlada zvezda NBA Lebron Džejms, biće dugogodišnji asistent Brendan Meloun, do donošenja konačne odluke o Sajlasovom nasledniku.

"Rekli su mi da ekipa ne igra onoliko dobro koliko bi trebalo", rekao je Sajlas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po saopštenju odluke.

Kavalirsi imaju velike probleme posle All Star brejka, dobili su samo tri od poslednjih 12 mečeva, i sada je pod znakom pitanja i plasman u plej of, iako su tokom sezone vodili u Centralnoj diviziji Istočne konferencije, a na pauzu otiškli sa skorom 30-21.

Poraz u Torontu (105:98 u nedelju uveče) deveti je uzastopni neuspeh Kavsa u gostima, a nije im pomogao ni učinak Lebrona Džejmsa, koji je sa 56 poena postigao rekord franšize. U tom meču Sajlas je na klupi ostavio trećeg igrača tima - Džefa MekInisa. Na njegovom mestu igrao je Erik Snou, koji nije postigao nijedan poen. MekInis je na sebi imao dres, ali nije ulazio u igru.

Ranije ove sezone u Detroitu Sajlas je sa klupe oterao upravo Snoua, posle svađe. Taj potez šokirao je sve povezane sa klubom, jer je Snou imao reputaciju lidera. Sajlas je ove sezone oštro kritikovao i Karlosa Buzera, bivšeg igrača Klivlenda, koji je letos prešao u Jutu (zaradio je kaznu od 10 hiljada dolara za tu izjavu).

Pre dolaska u Ohajo 61-goodišnji Sajlas je bio na klupi Hornetsa, koje je četiri puta u nizu uveo u plej of (i u Šarlotu i u Nju Orlinsu), ali je dobio otkaz 2003. godine. U anketi u kojoj je učestvovalo gotovo 40 hiljada ljubitelja košarke, 81 posto smatra da Sajlas nije zaslužio otkaz.

Njegov naslednik Meloun bio je prvi trener Toronta, kada je klub ušao u ligu 1994. godine, a za 19 godina karijere je kao asistent radio u Njujorku, Indijani, Sijetlu i Detroitu.

Televizija ESPN javila je da je uprava Klivlenda zainteresovana da na Sajlasovo mesto dovede bivšeg trenera Minesote Flipa Sondersa.

Klivlend je deveti klub u ligi koji je menjao trenera u toku sezone, posle Dalasa, Denvera, LA Lejkersa, Memfisa, Minesote, Njujorka, Orlanda i Portlanda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.