Ponedeljak, 21.03.2005.

20:22

Klivlend otpustio Sajlasa

Izvor: B92, AP

Default images

Pol Sajlas više nije trener Klivlend Kavalirsa. Dosadašnji trener ekipe iz Ohaja dobio je otkaz u ponedeljak ujutro, na sastanku sa GM-om kluba Džimom Peksonom i novim vlasnikom Danom Gilbertom.

Na klupi ekipe, za koju nastupa najveća mlada zvezda NBA Lebron Džejms, biće dugogodišnji asistent Brendan Meloun, do donošenja konačne odluke o Sajlasovom nasledniku.

Rekli su mi da ekipa ne igra onoliko dobro koliko bi trebalo”, rekao je Sajlas po saopštenju odluke.

Kavalirsi imaju velike probleme posle All Star brejka, dobili su samo tri od poslednjih 12 mečeva, i sada je pod znakom pitanja i plasman u plej of, iako su tokom sezone vodili u Centralnoj diviziji Istočne konferencije, a na pauzu otiškli sa skorom 30-21.

Poraz u Torontu (105:98 u nedelju uveče) deveti je uzastopni neuspeh Kavsa u gostima, a nije im pomogao ni učinak Lebrona Džejmsa, koji je sa 56 poena postigao rekord franšize. U tom meču Sajlas je na klupi ostavio trećeg igrača tima – Džefa MekInisa. Na njegovom mestu igrao je Erik Snou, koji nije postigao nijedan poen. MekInis je na sebi imao dres, ali nije ulazio u igru.

Ranije ove sezone u Detroitu Sajlas je sa klupe oterao upravo Snoua, posle svađe. Taj potez šokirao je sve povezane sa klubom, jer je Snou imao reputaciju lidera. Sajlas je ove sezone oštro kritikovao i Karlosa Buzera, bivšeg igrača Klivlenda, koji je letos prešao u Jutu (zaradio je kaznu od 10 hiljada dolara za tu izjavu).

Pre dolaska u Ohajo 61-goodišnji Sajlas je bio na klupi Hornetsa, koje je četiri puta u nizu uveo u plej of (i u Šarlotu i u Nju Orlinsu), ali je dobio otkaz 2003. godine. U anketi u kojoj je učestvovalo gotovo 40 hiljada ljubitelja košarke, 81 posto smatra da Sajlas nije zaslužio otkaz.

Njegov naslednik Meloun bio je prvi trener Toronta, kada je klub ušao u ligu 1994. godine, a za 19 godina karijere je kao asistent radio u Njujorku, Indijani, Sijetlu i Detroitu.

Televizija ESPN javila je da je uprava Klivlenda zainteresovana da na Sajlasovo mesto dovede bivšeg trenera Minesote Flipa Sondersa.

Klivlend je deveti klub u ligi koji je menjao trenera u toku sezone, posle Dalasa, Denvera, LA Lejkersa, Memfisa, Minesote, Njujorka, Orlanda i Portlanda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

23 h

Podeli: