Klipersi šokirali šampione, Golden stejt prokockao 31 razlike

Izvor: RTS, 16.Apr.2019, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klipersi šokirali šampione, Golden stejt prokockao 31 razlike

Najveći preokret u istoriji plej-ofa NBA lige u jednom meču napravili su košarkaši Los Anđeles klipersa savladavši Golden stejt voriorse sa 135:131 u meču u kojem su gubili sa 31 razlike. Klipersi su izjednačili u seriji na 1:1.
Neverovatan meč odigrao se u "Orakl areni", gde je domaća ekipa Golden stejta ponovo ušla u istoriju, ali, na njihovu žalost, ponovo po prokockanoj prednosti, ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su brojke bile 3 i 1. (Voriorsi su 2016. godine u finalu NBA lige imali 3:1 prednost u pobedama, ali su poraženi od Klivlenda).

Niko nije očekivao neizvestan meč i ludu završnicu, pogotovo ne nakon što su "ratnici" poveli sa 31 poen razlike sredinom treće četvrtine. Veoma raspoloženi bili su Kari, Durent i družina, ali gosti iz Los Anđelesa se nisu predavali.
Klipersi su uspeli da nadoknade najveći deficit u jednoj utakmici u plej-ofu NBA lige, velikim požrtvovanjem i zalaganjem, uz veoma disciplinovanu igru u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu oni su postigli 50, a u drugom čak 85 poena.
Iz poseda u posed gosti su uspeli da tope prednost rivala, da bi ona u poslednjem minutu iznosila samo tri poena. Trojkom Šameta 15-ak sekundi pre kraja meča, Klipersi su poveli, da bi se potom odbranili i potvrdili pobedu sa linije za slobodna bacanja.
Do pobede, Kliperse je predvodio maestralni Lu Vilijams sa 36 poena i 11 asistencija, 25 poena postigao je Herel, a 24 dodao je Galinari.
Najefikasniji u redovima Golden stejta bili su Kari sa 29 i Durent sa 21 poenom. 
Klipersi su izjednačili u seriji protiv Voriorsa na 1:1, a serija se seli u Los Anđeles. Prvi meč u "Stejpls centru" igra se u petak od 4.30 posle ponoći po našem vremenu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAKAV ŠAMAR ZA ŠAMPIONA! VIĐEN JE JEDAN OD NAJVEĆIH PREOKRETA U ISTORIJI: Klipersi od -31 do pobede protiv moćnih Voriorsa!

Izvor: Kurir, 16.Apr.2019

Veliko iznenađenje napravili su košarkaši Los Anđeles Klipersa, pošto su posle nestvarnog preokreta savladali Golden Stejt  135:131 i tako izjedančili rezultat u seriji na 1:1.

Nastavak na Kurir...

Čudo neviđeno, šampion prokockao +30, Bobi igra kao car! (video)

Izvor: Sportske.net, 16.Apr.2019

Crna noć za Voriorse, neverovatan rasplet u drugoj utakmici, ostali i bez Kazinsa. Filadelfija poravnala, jasno je, Marjanović će imati veliku ulogu u ovoj seriji...."Orakl Arena" je utihnula, veliko slavlje Klipersa u drugoj utakmici, brejk u San Francisku. "Slatki Lu" Vilijams je noć učinio gorkom...

Nastavak na Sportske.net...

Spektakularan preokret Klipersa, Golden Stejtu malo 31 razlike prednosti (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2019

Spektakularan preokret i brejk Los Anđeles Klipersa na gostovanju Golden Stejtu. Gubili su Klipersi sa 31 razlike u 29. minutu utakmice (63:94), ali su do kraja utakmice uspeli da preokrenu, dobiju meč sa 135:131 i izjednače u seriji na 1:1. Ipak, malo-pomalo Klipersi su topili tu prednost pre svega...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.