Kirjos kažnjen zbog fatalne Hrvatice

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirjos kažnjen zbog fatalne Hrvatice

Nik Kirjos kažnjen zbog vrijeđanja Stena Vavrinke na turniru u Montrealu, javlja AFP. Iznos kazne još nije saopšten. Kirjos je bijes javnosti navukao pošto je, tokom meča vređao Vavrinku. Kirjos je prikazao odličnu igru, pa je Vavrinka kod rezultata 6:7, 6:3, 4:0 zbog povrede predao meč.

Nik Kirjos igrao je odlično i bio na putu da savlada Stena Vavrinku, a Švajcarac je zbog povrede predao meč 2. kola Rodžers kupa pri rezultatu 6:7, 6:3, 4:0.

Mladi Australijanac >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je skandaloznim ponašanjem bacio sijenku na svoju pobjedu. U jednom trenutku meča, u kojem je bilo mnogo emocija, Kirjos je uvredio rivala rekavši "Kokinakis (76. teniser svijeta) je je..o tvoju devojku", misleći na Hrvaticu Donu Vekić.

U intervjuu na terenu poslije meča, Kirjos je čak pokušao i da objasni krajnje nesportski gest opravdavajući ga Vavrinkinim nesportkim ponašanjem.

"I on je mnogo počeo da priča u mom pravcu, dogodilo se u žaru borbe. Ne znam, samo sam to rekao", prokomentarisao je incident Kirjos.

Vavrinka, koji je zbog povrede leđa predao meč, bio je pak kratak i jasan u komentarisanju suparnikovog ponašanja.

"Ovo nije prvi put da on pravi probleme van terena. Samo se nadam da će ATP preduzeti odgovarajuće mjere protiv njega", poručio je Vavrinka.

Mama brani Kirjosa

Majka Nika Kirjosa, Nil, stala je (logično) u odbranu svog sina.

"To što je Nik rekao nije lijepo reći, stvarno nije, ali ne možete uvijek da udarite nekoga u obraz bez da vam se on osveti. Ako udarite nekoga morate biti spremni da će vam uzvratiti", rekla je Nil, koja je podsjetila tenisku javnost da se Vavrinka na trurniru u Kvinsu rugao Nikovim problemima sa astomom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.