Kimih majstorijom rešio Der Klasiker, da li je nedostajao VAR?! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Maj.2020, 20:30

Kimih majstorijom rešio "Der Klasiker", da li je nedostajao VAR?! (video)

Bavarci gazduju Bundesligom!

Bajern Minhen je napravio ključan korak ka odbrani titule, osme u nizu, pošto je danas u gostima pobedio Borusiju Dortmund rezultatom 1:0 (1:0).

Čovek odluke bio je fenomenalni Džošua Kimih, koji je u finišu prvog poluvremena lobovao Burkija sa 20 metara za konačnu pobedu Bavaraca, koji su sada sedam bodova ispred Borusije.

Timovi su zaigrali u sledećim sastavima:

Borusija: Burki - Pišček, Humels, Akanđi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Hakimi - Daud, Dilejni, Gereiro, Brant - Azar, Haland.

Bajern: Nojer - Pavar, Boateng, Alaba, Dejvis - Gorecka, Kimih - Gnabri, Miler, Koman - Levandovski.


Krenulo je veoma uzbudljivo, pošto je već u prvom minutu Haland iznenada ostao u dobroj šansi, Nojer je izleteo i ostao van gol linije, ali je na njoj ostao da čuva mrežu Boateng, pa je lagano ispucao loptu.

Bajern je uzvratio, na sličan način, Gnabri je pokušao, doduše iz mnogo bolje pozicije, ali je takođe lopta zaustavljena na gol liniji.

Kako je vreme odmicalo, Bajern je bio sve opasniji, a u finišu prvog poluvremena, neposredno pre gola, Gorecka je snažno šutirao sa distance, ali je Burki izboksovao i sačuvao gol.

Ipak, u tome nije uspeo samo nekoliko minuta kasnije kada je Kimih postigao možda i gol sezone u Bundesligi. On je uvideo da Burki nije dobro postavljen, i odlučio da je bocne i lobuje i u tome je uspeo - Kimih je postigao gol kao onaj Mesi Betisu, ako se sećate, Nemac će vas podsetiti OVDE.

Trener Dortmunda Favr morao je odmah da reaguje i na poluvremenu je izveo dvostruku izmenu, ušli su Džejdon Sančo i Emre Džan umesto Dilejnija i Branta.

Međutim, tempo je u drugom delu malo opao, nedostajali su bolji i brži pasovi, pa samim tim i šanse za gol.

Za Borusiju je u drugom delu najbolju priliku imao Haland, koji je u 59. minutu ostao sam na desetak metara, Boateng ispred njega je već bio na zemlji, ali je "na kvarno" krznuo rukom dovoljno da lopta ode u korner. Moramo priznati da je ovo trenutak u kom bi VAR sigurno intervenisao i da bi svaki sudija morao da pokaže na belu tačku. Uverite se i sami OVDE.

U narednim minutima je postalo jasno da je Haland osetio povredu, a kada je u 70. minutu uklizao posle centaršuta Sanča i ostao na zemlji, bilo je jasno da mora van, a zamenio ga je mlađani Rejna.

Tek tada je i Hansi Flik napravio prvu izmenu i taktički veoma pametnu, uveo je defanzivnijeg i taktički odgovornijeg Perišića umesto već umornog Komana.

Borusija je u finišu dala gas, ušao je i Gece umesto Piščeka, što je bio znak da je to poslednji juriš na gol. Odmah u istom napadu, Daud je raspalio po lopti sa distance, ali je Nojer bio na mestu.

Trener Bajerna je doneo još jednu, tj. dve logične odluke, uveo je Havija Martineza i Lukasa Ernandesa, umesto umornog Boatenga i Gnabrija, kako bi ojačao defanzivu.

Robert Levandovski je imao odličnu šansu da reši ovaj meč, sa dvadesetak metara je pogodio stativu, i to je bilo sve za danas.

Bajern je ovom pobedom napravio možda i ključan trokorak ka novoj, osmoj tituli, jer sada ima čak sedam bodova više od Borusije i devet od Lajpciga, koji svoj meč tek treba da odigra.

    Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

BAJERN POKORIO DORTMUND! Titula ostaje u Minhenu, gol Kimiha za špice! VIDEO

Izvor: Kurir, 26.Maj.2020

Bajern Minhen je napravio ključan korak ka odbrani titule pošto je savladao u Borusiju Dortmund na njenom terenu, rezultatom 1:0 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.