Kevin Lav na izlaznim vratima u Ohaju, može li da se bori za titulu?

Izvor: Sportske.net, 16.Dec.2019, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kevin Lav na izlaznim vratima u Ohaju, može li da se bori za titulu?

Centar će najverovatnije napustiti Klivlend, mada je mali broj timova koji bi mogli da ga priušte.

Klivlend Kavalirsi su od odlaska LeBrona Džejmsa upali u veliku krizu, imaju nekoliko talentovanih igrača poput Sekstona i Garlanda, ali se čini da su još uvek veoma daleko od tima koji bi mogao da se bori za mesto u doigravanju.

Zbog toga žele da se reše velikog ugovora koji ima Kevin Lav, centar je leta 2018. godine potpisao produžetak saradnje u trajanju od četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << godine, težak 120 miliona dolara.

Tako je sada ušao u prvu godinu od pomenute četiri, pa mu njegovih 30 miliona dolara po sezoni značajno sužava tržište.

Prema pisanju medija u SAD, Klivlend je spreman da ga trejduje za zaštićenog pika prve runde, kao i par igrača, po mogućstvu sa kratkim ugovorima, svesni su u Ohaju da Lav više nema vrednost koju je imao kada je došao u "Kviken Loans Arenu".

Problem je ipak u tome što mali broj ekipa može da priušti da ga plaća u ovom trenutku, ali postoji nekoliko validnih opcija za svojevremeno najboljeg skakača lige.

Prva je Majami, koji je ove sezone oformio jako dobru ekipu i trenutno zauzima visoko treće mesto na tabeli istočne konferencije sa skorom 19-7.

Doveli su Džimija Batlera i sa nekoliko talentovanih rukija poput Kendrika Nana i Tajlera Hiroa napravili sasvim dobar tim.

Ipak, pretpostavlja se da bi najverovatnije morali da se odreknu jednog od pomenute dvojice mladih igrača, ukoliko bi želeli da posluju sa Kavalirsima, pa da bi put Ohaja mogli da krenu Nan, pik prve runde, otpisani Dion Vejters i iskusni Džejms Džonson.

Naredna opcija su San Antonio Sparsi, koji imaju problema sa prilagođavajem na modernu košarku, dva ključna igrača ne blistaju van linije za tri poena, pa bi jednog od njih mogli da se reše.

Pretpostavlja se da bi Oldridž mogao da napusti ekipu, a sa Lavom bi Sparsi dobili vrlo dobrog trojkaša, koji bi pritom ostavljao i više prostora DeRozanu u napadu.

Klivlendu bi mogli da ponude mladog Luku Šamanića, koji bi mogao da prestavlja dobar materijal za ekipu koja je u procesu rebildinga.

Najveća želja Kevina Lava je da se vrati u Oregon, gde je odrastao, pa se Portland nameće kao najrealnija opcija za 31-godišnjeg centra.

Ekipa Terija Stotsa ima velikih problema ove sezone, jedina pozitivna stvar je možda angažovanje Karmela Entonija, koji je sve prijatno iznenadio, ali su doživeli i dodatan peh kada se ozbiljno povredio Rodni Hud, van stroja su zbog ozbiljnijih povreda i Zek Kolins i Jusuf Nurkić.

Lav bi mogao puno toga da donese Trejl Blejzersima, a mogli bi da ga dobiju za rukija Nasira Litla, Kenta Bejzmora i Marija Hezonju.

Videćemo gde će Lav na kraju završiti, jasno je da poseduje kvalitet i da bi mogao da bude od velike pomoći nekolicini ekipa, koje mogu da ga priušte.

Što se tiče borbe za titulu, malo je verovatna, možda bi mogao da pomogne Majamiju da se bori za vrh Istoka, Portland bi, kada se vrati Nurkić, mogao sa dva kvalitetna centra da napravi pometnju na Zapadu, dok bi možda Greg Popovič umeo da izvuče najbolje iz bivšeg košarkaša Minesota, ali je pitanje da li bi to bilo dovoljno Sparsima da se vrate na staze stare slave.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.