Kenija nam bila trening za Brazil

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2018, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenija nam bila trening za Brazil

Naše odbojkašice ubedljivo savladale nejaki afrički tim u drugom kolu na Svetskom prvenstvu u Japanu s 3:0 (25:16, 25:9, 25:8) za 62 minuta.

Kenijke su već doživele vrhunac svoje radosti na odbojkaškom mundijalu u Japanu. Pobeda protiv Kazahstana u prvom kolu i to s 3:0 bila im je prva ikada na svetskom prvenstvu.

Kao potpuni autsajderi protiv Srbije bilo im je važno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pruže što je moguće jači otpor, ali su samo u prvom setu delovale koliko-toliko solidno. U sledeća dva naše im nisu dozvolile, a i afrički tim je tome doprineo mnogobrojnim greškama, da osvoje dvostruki broj poena.

Za Srbiju, koja ima najviše pretenzije, ovaj meč je bio priprema za najvažniji okršaj u grupi. U ponedeljak, u 12.20 časova, sastajemo se s Brazilom, koji je takođe krenuo s dve maksimalne pobede.

Terzić je utakmicu s nejakim protivnicama iskoristio za razigravanje, a priliku su dobile sve naše igračice. Sutra se očekuje da sav napore podnesu one najbolje.

Rezultati drugog kola: Srbija - Kenija 3:0, Brazil - Dominikana 3:0 (25:15, 25:20, 25:22), Portoriko - Kazahstan 3:0 (25:21, 25:12, 25:22).

Parovi trećeg kola: Srbija - Brazil, Dominikana - Kazahstan, Portoriko - Kenija.

Tabela: Srbija 2-0, Brazil 2-0, Portoriko 1-1, Kenija 1-1, Kazahstan 0-2, Dominikana 0-2. Dalje idu četiri prvoplasirane.

Sometimes all you need is a touch, like this one from Serbia's ossrb #13 Ana Bjelica (Anabjelica) to seal the deal against Kenya in straight sets. Just a poke

Final stats & more: https://t.co/pAfcqyBnKO#FIVBWomensWCH #volleyball #volleyballWCHs pic.twitter.com/SW2C00WC7a— Volleyball World (FIVBVolleyball) September 30, 2018

Serbia's ossrb #9 Brankica Mihajlovic top-scored the European side on sets 1 and 2 against Kenya with moves like this textbook spike

Match Centre from Hamamatsu: https://t.co/zkRVVkEwud#FIVBWomensWCH #volleyball #volleyballWCHs pic.twitter.com/OGSbd5NFgu— Volleyball World (FIVBVolleyball) September 30, 2018

III set

25:8 Ni u trećem setu Kenija nije dosegla do dvocifrenog broja poena.

16:4 Na drugom tehničkom tajm-autu +12.

11:2 Bjelica iz bloka do prvog poena. Ušle su u igru i Aleksićeva i Pušićeva tako da su sada sve Terzićeve izabranice upisale nastup na ovom odbojkaškom mundijalu.

8:1 Prvi tehnički tajm-aut, samo poen su osvojile Kenijke. Na terenu su u trećem setu prvi put Buša, Bjelica i Milenkovićeva.

II set

25:9 Razlika u kvalitetu je očigledna. Naše u ovom setu nisu dozvolile protivnicama da uzmu dvocifreni broj poena. Set je trajao 20 minuta, dva minuta kraće nego prethodni. U poenima ukupno 50:25, što znači da su Kenijke u dva seta nakupile koliko je potrebno za osvajanje jednog.

16:6 Na drugom tehničkom tajm-autu u drugom setu naše imaju deset poena prednosti.

8:5 Igra se tek pola sata, a već je polovina drugog seta.

8:4 Sve ide po planu. Ovaj meč služi i za razigravanje za duele koji slede.

4:3 Kenijke za sada ne daju da naše odmaknu već od početka drugog seta.

2:0 Umesto Rašićeve i Ognjenovićeve drugi set su u našem timu počele Veljkovićeva i Živkovićeva, koja sada organizuje napade.

I set

25:16 Rašićeva blokom donosi pobednički poen u prvom setu.

19:14 Prvi poen Stevanovićeve koja nije igrala u prvom kolu s Dominikanom.

18:14 Kad Kenijske osvoje poen, raduju se kao da je titula.

Odigrane su obe utakmice drugog kola u našoj grupi, a i u jednoj i u drugoj pobednik je bio maksimalan. Brazil je savladao Dominikanu, koju su pobedile i naše, a Portoriko je bio uspešniji od Kazahstana. U ponedeljak, u 12.20 časova, igra se derbi grupe Srbija - Brazil.

11:7 Ovo bi trebalo da bude jači trening za naš tim s Kenijom, koja je u prvom kolu s 3:0 protiv Kazahstana ostvarila prvu pobedu ikada na svetskom šampionatu.

8:5 Na prvom tehničkom tajm-autu u prvom setu naše imaju tri poena prednosti

Off we go! Kenya and Serbia are dealing with each other in Hamamatsu. It's the final Sunday match for Pool D.

Match Centre here: https://t.co/mWoAvUhpUz#FIVBWomensWCH #volleyball #volleyballWCHs pic.twitter.com/uTC8Gwx5Ah— Volleyball World (FIVBVolleyball) September 30, 2018
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.