Katastrofa Vojvodine

Izvor: B92, 12.Avg.2021, 20:12

Katastrofa Vojvodine

Fudbaleri Vojvodine zaustavljeni su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija od strane austrijskog LASK-a iz Linca.

Nakon poraza u Novom Sadu (0:1), izabranici Slavoljuba Đorđevića izgubili su i u Klagenfurtu rezultatom 6:1.

Oni su dobro počeli utakmicu, poveli već u 14. minutu, međutim, LASK je u nastavku stigao do preokreta, rutinske, zaslužene, ubedljive pobede.

Austrijski predstavnik će se za ulazak u grupnu fazu novoformiranog takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << boriti sa škotskim Sent Džonsonom.

Novosađani su igrali sasvim solidno na startu meča, nagovestili su eventualno iznenađenje, do kojeg nisu uspeli da dođu.

Mladi Uroš Kabić je u 14. minutu iskoristio grešku defanzivca domaćih i lako levom nogom pogodio mrežu Šlagera.

Dobro su se držali sve do 34. minuta, kada je Aleksandar Busnić nepotrebno srušio Mamadua Karamoka, koji je i realizovao najstrožu kaznu.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi po povratku na teren, LASK prebacio u veću brzinu i stavio tačku na ovaj dvomeč.

Najpre je u 53. minutu Karamoko iskoristio veliku grešku Vladimira Kovačevića i rutinski završio situaciju jedan na jedan sa Simićem, uz malu pomoć stative.

Samo tri minuta kasnije Fleker je dodao Goigingeru, koji je neometan u srcu šesnaesterca prihvatio loptu i poslao je u mrežu.

LASK se tu nije zaustavio, već je u 67. minutu Grbić proturio loptu kroz noge Jeličiću, centrirao, a loptu glavom pokupio Pocman – i postigao gol.

Činilo se da će domaći trijumf potvrditi u 80. minutu, kada je Husein Balić pogodio sa distance. Ipak, oni su stigli da postignu još jedan gol, preko Aleksandera Šmita, koji ga je postigao glavom i postavio konačnih 6:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.