Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2021, 17:50

Katai dobio zeleno svetlo: Od sledeće sedmice u punom treningu

Za dvomeč protiv Milana je kasno...

Za dvomeč protiv Milana, najvažniju utakmicu tokom proleća je već kasno, ali na Marakani su posle nekoliko meseci neizvesnosti konačno odahnuli. Najbolji igrač tima Aleksandar Katai uspešno je prošao još jednu kontrolu lekarskog konzilijuma na Vojnomedicinskoj akademiji i dobio dozvolu da trenira jačim intenzitetom.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, posle nekoliko sedmica individualnih treninga i rada smanjenim intenzitetom, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kreativac iz Srbobrana je u utorak dobio zeleno svetlo da se priključi timskim treninzima i radi sa 60 posto mogućnosti. Takođe, Kataiju je smanjena terapija, jer tim načelnika sa VMA ne želi ništa da rizikuje, već namerava da u takvim okolnostima još malo istestira organizam Zvezdine desetke. U slučaju da ne bude neželjenih efekata i promena u krvnoj slici, Aleksandar Katai će moći maksimalno da trenira od narednog ponedeljka.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Jasno je da ne postoji promil šanse da Dejan Stanković uoči meča sa Milanom dobije najveće moguće pojačenje i kadar proširi junakom jesenjih evropskih bitaka. Sa tom činjenicom na Marakani su se odavno pomirili, ali poslednja dešavanja oko Kataija nabacila su im osmehe na lica. Bivši član Alavesa i Čikaga trebalo bi da za takmičarski fudbal bude spreman početkom marta, što znači da će ga Dejan Stanković koristiti na oba domaća fronta u najvažnijem periodu. Naravno, postoji mogućnost da Katai još malo oseti Evropu u slučaju da crveno-beli naprave senzaciju i eliminišu lidera Serija A, ekipu Milana.

Iako je još početkom godine, posle dijagnostifikovane trombocitopenije, Aleksandar Katai doveo krvnu sliku u red i posebno nivo hemoglobina, doktori sa VMA nisu hteli da preuzimaju nikakav rizik. Katai je prvo dobio dozvolu da trenira bez naprezanja, a zatim je potpisan papir na kojem piše da može delimično da trenira sa ekipom. Završni čin trebalo bi da se desi, kao što smo već napisali, naredne sedmice.

U dostupnim video i foto materijalima sa Zvezinih treninga u Staroj Pazovi, vidi se da je Katai igrao ševu i odradio vežbe zagrevanja na dva gola. Čak je uspeo da zatrese mrežu udarcem glavom...

Poslednji takmičarski meč Aleksandar Katai je odigrao 12. novembra prošle godine, kada je nosio dres Orlova u sudaru sa Škotskom. Šansu je dobio u finišu meča, neposredno pre pogotka Luke Jovića, ali je pogoršao hroničnu povredu primicača. Kasnije mu je, prilikom rutinskog uzimanja laktata, dijagnostifikovana bolest krvi, sa kojom se suočavao i tokom ranijeg perioda u karijeri.

Odahnuli su na Marakani kada su čuli da je reč o trombocitopeniji, iako je posle prvog pregleda bilo jasno da će Katai morati da odmara minimum tri meseca.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.