Karadžić: Najavljivali su privatizaciju, a sad ćute; Klupski fudbal je u dramatično teškoj situaciji

Izvor: MozzartSport.com, 18.Dec.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Najavljivali su privatizaciju, a sad ćute; Klupski fudbal je u dramatično teškoj situaciji

Predsednik FSS-a o četiri glavna zadatka za narednu godinu – reprezentaciji, klubovima, Kosovu i Metohiji i sanaciji od poplava

Četiri tačke na kojima će Fudbalski savez Srbije bazirati svoju rad u 2014. godini. Predsednik FSS Tomislav Karadžić tvrdi da su prioriteti – reprezentativni rezultati, stanje u srpskom klupskom fudbalu, status Kosova i Metohije u međunarodnim organizacijama i sanacija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << instrastrukture stradale u majskim poplavama.

Krenimo obrnutim redom – Fifa je donirala 600.000 evra, Uefa još 500.000 evropskih novčanica i taj novac će biti uložen u obnovu poplavljenih terena. Što se tiče Kosova i Metohije... Karadžić ne zvuči toliko optimistično.

Odolevali smo prethodne tri godine pošto u jednom članu Fife jasno piše da ne mogu članice da budu zemlje koje nisu priznate u Ujedinjenim nacijama. Međutim, kada je Kosovo primljeno u MOK otežana je i naša situacija", rekao je Karadžić okupljenima na ceremoniji svečanog uručenja nagrada najboljima u srpskom fudbalu (igrač Nemanja Matić i trener Radovan Ćurčić).

Međutim, iako je atmosfera bila svečarska Karadžićev ton nije bio veseo. Mnogo toga brine predsednika FSS-a, a situacija u klupskom fudbalu verovatno je najviše doprinela tome. Zadatak broj dva. Ali čini se i najteži zadatak.

Stanje je veoma teško – 50 odsto klubova je blokirano, mnogo ih je na ivici stečaja. Novih sredstava nema nigde na vidiku. Sve se svelo na puko preživljavanje i mnogima preti stečaj. Konstatovali smo još ranije takvu situaciju, ali sada je veoma teško", naveo je Karađić i priklonio se većini koja spas traži u privatizaciji.

A ona pak ostaje samo na rečima...

Lek je u privatizaciji, to je najavio i državni vrh. Pa je ministar sporta krstario Evropom tražeći najbolji model, ali se onda zaćutao. Bez privatizacije ne piše nam se ništa dobro. A treba samo preći granicu. Dobar primer je Mađarska. Tamo su napravili pet stadiona najviših standarda, klubovi ostvaruju od toga određene prihode i nijedan navijač ne može da uđe na isti, a da se ne zna gde mu je sedište. Njima se vraća publika. Fudbal im je krenuo uzlaznom putanju. Ministarstvo sporta i omladine mora da energičnije uđe u ovaj proces", konstatuje Karadžić, koji mnogo više optimizma pokazuje kada govori o prioritetnom zadatku FSS-a.

Rezultatima reprezentacije.

To nam nedostaje već duže vreme i to je problem koji nas najviše pritiska. Nemamo opravdanje jer od 53 učesnika kvalifikacija 24 idu na Evropsko prvenstvo. Loše smo počeli, delim mišljenje svih da imamo dobre igrače, ali da nemamo tim. Tako da će se time baviti novi selektor zajedno sa stručnim štabom. Radovan Ćurčić je pobedio mlade Špance, a ovo mu je šansa da nama obezbedi barem baraž. Verujemo, očekujemo i ubeđeni smo da će u tome uspeti. Ali smo i svesni da neće biti lako".

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

FOTO-UBOD: Šta je to nasmejalo Karadžića i Terzića?

Izvor: Telegraf.rs, 18.Dec.2014

Na svečanom koktelu FSS-a, Tomislav Karadžić pričao o sumornoj situaciji u srpskom fudbalu, problemima u klubovima i reprezentaciji, nemaštini i majskim poplavama, međutim, ubrzo nakon izlaganja tokom razgovora sa čelnicima Zvezde, Zvezdanom Terzićem i Svetozarom Mijailovićem, kao i Milovanom...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.