Kalderon okačio patike o klin, ali ostaje u košarci!

Izvor: Sportske.net, 04.Nov.2019, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalderon "okačio patike o klin", ali ostaje u košarci!

Španac prelomio.

Proslavljeni španski košarkaš Hose Kalderon je rešio da okonča svoju igračku karijeru u 38. godini.

On je tokom leta vagao da li da stavi tačku na impresivnu karijeru, nadao se ponudi iz NBA, ali kako ona nije došla, odlučio je da "okači patike o klin".

Profesionalno je počeo da se bavi košarkom još 1998. godine, sedam godina kasnije otišao je u NBA >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ligu, gde je igrao osam vezanih godina za Toronto, a potom je imao i epizode u Detroitu, Dalasu, Njujork Niksima, Lejkersima, Atlanti i Klivlend Kavalirsima.

Tokom svoje NBA karijere u proseku je beležio 8,9 poena uz 5,8 asistencija i 2,4 skoka po meču, dok je u plej-ofu beležio 6,5 poena, 3,1 asistenciju i 1,4 skoka po nastupu, uz impresivan učinak sa linije za slobodna bacanja od 92,9% uspešnosti.

Sa reprezentacijom Španije je osvojio brojne medalje u više uzrasta, sa seniorima se domogao tri medalje na Olimpijskim igrama, jednog zlata na Svetskom prvenstvu, dok je na prvenstvima Evrope osvojio četiri medalje, jednu zlatnu.

Nakon igračke karijere odlučio je da ostane u košarci, pa će raditi kao specijalni asistent izvršnom direktoru NBPA (asocijacija igrača) Majklu Robertsu.

Nije razmatrao povratak u Evropu, jer je zbog dece želeo da ostane u Americi, pa je tako prelomio i stavio tačku na profesionalno bavljenje košarkom, ali će nadalje umesto dresa i patika nositi cipele i odelo kao prestavnik asocijacije igrača.
Pogledaj vesti o: NBA,   Nju Jork

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Hoze Kalderon otišao u penziju, ali ostaje u košarci

Izvor: MozzartSport.com, 05.Nov.2019, 01:11

Duga i uspešna košarkaška karijera Hozea Kalderona je zvanično okončana. Španski igrač objavio je da se povlači iz košarke, pošto je u međuvremenu prihvatio posao u asocijaciji košarkaša NBA lige. Kako navode američki mediji, biće specijalni asistent izvršnom direktoru, Majklu Robertsu....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.