Kako je Konte odgovorio Murinju: Ja sam bio igrač i znam kako se ponaša...

Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2016, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Konte odgovorio Murinju: Ja sam bio igrač i znam kako se ponaša...

Razgovor na kraju meča između dvojice trenera privukao veliku pažnju

Kada se sastanu dvojica temperamentnih likova, velikih motivatora i pedantnih stručnjaka neko mora da izgubi živce. Pogotovo onaj koji je poražen 0:4. Žoze Murinjo je posle debakla protiv Čelsija prišao Antoniju Konteu i očitao mu lekciju kako bi trebalo da se ponaša.

Italijan je bio iznenađen, saslušao ga je i kratko mu odgovorio:

„Ja sam bio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbaler, tako da znam kako se ponaša na fudbalskom terenu“.

Konte nije želeo rat sa Murinjom, ali nije hteo ni da se saginje pred njegovim kritikama. Pominjanje igračke karijere je verovatno dodatno iznerviralo Murinja kojem su često prebacivali da mu nedostaje iskustvo iz igračke karijere.

Posle meča, Konte je spustio loptu i nije želeo da otkrije šta se još dešavalo u razgovoru pored aut-linije na kraju meč posle koje je Murinjo besan odjurio u tunel.

„Kada je razgovor privatan, onda treba i da ostane tako. Imam veliko poštovanje prema Žozeu, on je veliki trener koji je ovde osvojio mnogo toga“, rekao je Konte medijima posle utakmice.

Italijan je zadovoljan što je Čelsi posle poraza od Liverpula i Arsenala ostvario prvu pobedu u derbijima ove sezone.

„Počeli smo veoma dobro, rano smo poveli i nastavili smo smo da igramo dobar fudbal i stvaramo šanse. Ovakve utakmice mnogo znače za naše samopouzdanje i jako je važno što smo pobedili jednod od najvećih rivala“.

Sjajna forma Čelsija se poklopila sa Konteovom odlukom da pređe na sistem 3-4-3 u kojem nema mesta za Branislava Ivanovića u prvih 11.

„Važno je za trenera kada pronađe pobedničku kombinaciju. Nije bilo dobro ranije jer smo primali gol u svakoj utakmici. Kada smo protiv Arsenala doživeli drugi poraz zaredom i primili pet golova u dve utakmice bilo je jasno da nešto mora da se menja. Potražio sam druga rešenja jer nije normalno da tim poput Čelsija prima tri gola na utakmici. Promenili smo sistem i sada igramo dobar fudbal“. 

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.