Izvor: MozzartSport.com, 03.Feb.2021, 12:55

Kako je Bartomeu nagovarao De Jonga: Ako nećeš u Barsu, idi u Siti, samo nemoj u PSŽ

Holanđanin u prvi mah hteo kod Gvardiole

Kule, gradove, avioni, kamioni... Sve su u stanju predsednici klubova da obećaju mladim talentovanim igračima kada žele da ih dovedu u svoj klub.

Ostavio je Đozep Bartomeu krater svemirske veličine u finansijama Barselone, ali izgleda da je umeo, kada je potrebno, da bude vrlo ubedljiv i slatkorečiv u razgovorima sa igračima. Upravo je njegov nastup ubedio Frenkija de Jonga da se pre dva leta preseli iz Ajaksa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Barselonu, iako mu nije bila ta namera u prvom trenutku.

Jedan od najbolje obaveštenih španskih novinara Orijel Domenek ispričao je u jednoj tv emisiji šta je, pored ostalog, Bartomeu rekao De Jongu.

Bartomeu je na loš način govorio o PSŽU-u i Mančester sitiju, kako su to klubovi bez duše, bez navijača. Rekao je De Jongu sve ono što je Holanđanin želeo da čuje: da će biti ključni igrač u timu, da će se na njemu graditi igra Barselone u narednih deset godina... Na kraju mu je rekao da ako već odluči da neće na Nou Kamp, da onda ode u Mančester siti kod najboljeg trenera na svetu Pepa Gvardiole, samo da ne ide u Pari Sen Žermen“, ispričao je Domenek.

On je dodao da je De Jongu prva namera bila da pređe iz Ajaksa u Mančester siti. Bio je u Engleskoj, sreo se sa Gvardiolom i Ćikijem Begeristainom, ali na kraju je posle razgovora sa Bartomeuom rešio da ipak prihvati ponudu Barselone.

Nisu ni u Sitiju cvetale ruže prethodne sezone, ali samo De Jong zna da li se udara po čelu i kaje kada legne u krevet zbog potpunog haosa koji trese Barselonu u poslednjih godinu dana.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.