Kako im ne dosadi? Amerikanci opet krenuli u kampanju protiv Nikole Jokića (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2023, 15:56

Kako im ne dosadi? Amerikanci opet krenuli u kampanju protiv Nikole Jokića (VIDEO)

Najbolji je, pomirite se s tim.

Srpski košarkaš Nikola Jokić pruža vanserijske partije od početka sezone, ali one nisu bile dovoljne da ga pojedini NBA analitičari vide kao favorita za MVP priznanje.

Džej Vilijams, analitičar ESPN-a, analizirao je situaciju i potpuno preskočio Nikolu Jokića.

- Kada se priča o tome ko je sada glavni kandidat za MVP mislim da su tu u krugi Džejson Tejtum i Kevin Durent. Mislim da je KD imao opet sjajne poene protekle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << noći, dok je igra Džejsona Tejtuma otišna na sasvim drugi nivo. Ima mnogo više pikenrola, konstantan je, ima ga svuda. Boston je trenutno najbolji tim u ligi, u NBA. Igraju kao najbolji tim na istoku. Deluju veoma opasno u ofanzivi, i Holidej je ključan u njihovoj odbrani - rekao je Vilijams.

Zanimljivo je da i Denver i Boston imaju skor ove sezone od 9-2.

Statistički, Jokić je peti po poenima, ima prosek od 30 poena po meču, ali je prvi po skokovima (13,9 prosek) i četvrti u asistencijama (8,4 po meču).

.@RealJayWilliams thinks the NBA MVP is between KD and Jayson Tatum 🏆 pic.twitter.com/YORn7zNNb3

— Get Up (@GetUpESPN) November 16, 2023

On je u top pet u sve tri najvažnije kategorije, dok je Durent četvrti po poenima (30,1), ali daleko van top pet u ostala dva ključna parametra.

Tejtum je deveti po poenima (28,5), kao i u po asistencijama i skokovima.

Čini se da je počela kampanja protiv srpskog asa. Opet.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.