Kafu: Kad smo pobedili Zvezdu, kao da smo osvojili LŠ (video)

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2016, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kafu: "Kad smo pobedili Zvezdu, kao da smo osvojili LŠ" (video)

Proslavljeni fudbaler Rome i Milana, kao i reprezentacije Brazila, Markos Kafu, pričao je u Beogradu za "Tanjug" o osećaju osvajanja Lige šampiona, a prisetio se i utakmice sa Crvenom zvezdom.

Jedan od najboljih desnih bekova u istoriji i čovek koji je osvojio sve što je mogao da osvoji, Markos Kafu, bio je gost u Beogradu povodom promocije "Ture Lige šampiona".

On je govorio o svojim isustvima u igranju ovog takmičenja, kao i o tome koja mu je utakmica najdraža.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
"Fantastičan je osećaj osvojiti Ligu šampiona, to je velika stvar i sreća. Još izraženije je što smo dve godine ranije izgubili u onom čuvenom finalu protiv Liverpula, kojem smo se kasnije revanširali. Uvek emocije rada kada se osvoji takav trofej, a zbog imena rivala, one su bile duplo izraženije" - rekao je Kafu Tanjugu prilikom "Ture Lige šampiona" koju organizuje Unikredit banka u Beogradu.

Pokušao je i da se priseti utakmice sa Crvenom zvezdom leta 2006. godine.

"Prošlo je mnogo vremena, ne sećam se baš svih detalja, ali znam da je znam da je kada smo pobedili Crvenu zvezdu bio isti osećaj kao da smo osvojili Ligu šampiona. Niko nije bio u klubu, čekali smo vesti na odmoru. Tada sam održavao formu sa jednim timom iz Brazila i svi smo dobili lepe vesti. Nismo bili najbolje spremni, jer nije lako kada nemaš vremena za to. Neću da kažem da nismo zaslužili naknadno mesto, iako može i tako da se gleda.

Znali smo da neće biti lako, što je i normalno u poslednjoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona. Bio sam impresioniran atmosferom kada sam došao na stadion, bilo je neverovatno... Mogu samo da zamislim kako je to kada imaš takvu podršku svojih navijača"
, pričao je legendarni Kafu.

Inače, Kafu je i rekorder reprezentacije Brazila sa 142 odigrane utakmice.

Podsetimo se i utakmice Crvene zvezde i Milana 2006. godine.


Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.