Kada je teško - Lebron! Lejkersima NBA klasik u triler završnici! (video)

Izvor: Sportske.net, 24.Feb.2020, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada je teško - Lebron! Lejkersima NBA klasik u triler završnici! (video)

Ne pomaže ni čudesni Tejtum, Lejkersi bolji od Seltiksa.

Košarkaši LA Lejkersa pobedili su ekipu Boston Seltiksa rezultatom 114:112 (28:19, 28:35, 31:33, 27:25).

U ludačkoj poslednjoj četvrtini, u kojoj se bukvalno igrala "klackalica", timovi su se smenjivali u vođstvu, a onda su u samom finišu kao i uvek, stvari u svoje ruke preuzeli Lebron Džejms i Entoni Dejvis.

Lebron je pogodio za preokret - 111:110, a potom je Dejvis dva puta bio polovičan sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << linije bacanja, ali to je bilo dovoljno za veliku pobedu Lejkersa.

LeBron hits the late go-ahead jumper and the @Lakers win their 5th straight game! #LakeShow

FINAL in LA:@celtics 112@Lakers 114 pic.twitter.com/op5vhzT4ik

NBA (@NBA) February 23, 2020

Na drugoj strani, čudesan je bio Džejson Tejtum sa 41 poenom, uz pet skokova i dve asistencije, ali je na kraju ipak na neki način bio i tragičar, pošto je u poslednjim sekundama napravio faul u napadu i tako propustio šansu da izraste u heroja.

U prvoj četvrtini, Lejkersi su bolje otvorili meč i brzo stekli dvocifrenu prednost. Ipak, Seltikse je u igri održavao čudesni Tejtum.

On je bio nezaustavljiv, uspeo je da vrati Boston na samo dva poena zaostatka na poluvremenu.

U trećoj četvrtini, Boston je uspeo u potpunosti da preokrene stvari u svoju korist, Tejtum nastavlja da melje, pa su Lebron i Dejvis morali da uzvrate na drugoj strani.

U finišu, očekivano je bilo neizvesno, igralo se poen za poenom, ušlo se u penal završnicu, u kojoj su se bolje snašli Lejkersi.

Kao što rekosmo, Tejtum je imao napad za pobedu ili makar za pridužetak, ali je napravio faul nad Kaldvel-Poupom.

Jayson Tatum had a shot to tie it, but was called for an offensive foul. pic.twitter.com/45KkaU44sS

— NBA on ESPN (@ESPNNBA) February 23, 2020

U pobedničkom timu, najbolji je bio Entoni Dejvis sa 32 poena, 13 skokova, a pratio ga je Lebron Džejms sa 29 poena, 8 skokova i 9 asistencija.

Lejkersi su ovako vezali i petu pobedu u nizu, i sada imaju skor 43-12, dok je Bostonu ovo bio 17. poraz, uz 39 pobeda.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Lejkersima veliki derbi sa Bostonom, šampion na +46 protiv Indijane!

Izvor: RTS, 24.Feb.2020

Noć u NBA ligi obeležio je trijumf Los Anđeles lejkersa nad Bostonom u velikom derbiju, surovi Toronto reptorsi, kao i partija Karmela Entonija kojom je podsetio na stare, slavne dane. . Lejkersi su u derbiju najjače lige...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.