Izvor: MozzartSport.com, 28.Apr.2021, 19:35

Kad znaš, onda nema veze koliko ti je godina: Hoakin i u 41. igra za Betis

Narednih dana potpis novog ugovora

Prošlog leta je produžio ugovor na 12 meseci i tad se govorilo da će po okončanju aktuelne sezone u penziju. Ispostavilo se da i na koncu četvrte decenije života može Hoakin Sančez Rodrigez da šparta španskim terenima kao brzi voz, pa će poziciju desnog krila Betisa zacementirati na još godinu dana.

A to znači da će 21. jula ući u petu deceniju i u 41. godini igrati za klub iz Sevilje.

Trener Verdiblankosa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Manuel Pelegrini potvrdio je da kapiten ostaje na stadionu „Benito Viljamarin“ i da je samo pitanje trenutka kad će stisnuti ruku čelnicima kluba u znak ostanka.

Sigurno će Hoakin ovih dana produžiti ugovor za još jednu godinu. Ne namerava da stane, niti sam ja trener koji bi od njega zahtevao da se povuče“ oduševljen je čileanski strateg posvećenošću nekadašnjeg reprezentativca Španije, ove sezone prisutnog na 24 prvenstvene utakmice.

Na njima je dao dva i namestio pet golova, ali Pelegrinija koji ga je trenirao i u Malagi – raduje način na koji utiče na ekipu. Ne samo igrama.

Poseban fudbaler. Krštenica kaže da mu je 39 godina, ali svakog dana trenira istim žarom kao svi drugi igrači. U fizičkom smislu, nimalo ne izgleda debeo. Tehnički je i dalje izuzetan, kao dok smo bili u Malagi. Idol je Betisa i cele Španije. Uvek se pojavi kad je potreban. Ponekad mu zameram na neverovatnoj želji da igra svaku utakmicu, naša je obaveza da mu doziramo minutažu kako bi mogao najbolje da pomogne Betisu. Nekad će to biti 60, nekad 30 minuta. Posebno impresionira što je omiljen u svlačionici, mladi igrači obožavaju s njim da pričaju“, dodao je Pelegrini.

Imaju šta i da čuju. Pre svega o trajanju i posvećenosti. Bilo je leto 2000. kad je Hoakin iz mlađih kategorija prebačen u prvi tim Betisa za koji je igrao šest godina, pre nego što je prešao u Valensiju, da bi se posle epizoda u Malagi i Fjorentini avgusta 2015. vratio u klub iz Sevilje. S namerom da odigra sezonu, dve. Ostao je šest.

Kad zna, onda traje.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.