Kad je Radonjić postao persona non grata za navijače Budućnosti?

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 12:20

Kad je Radonjić postao "persona non grata" za navijače Budućnosti?

Bivši trener Zvezde je doživeo neprijatnost u nameri da se vrati u klub koji ga je afirmisao i izbacio na veliku scenu. Navijači su imali poslednju reč.

Epilog pregovora Dejana Radonjića i uprave podgoričke Budućnosti da iskusni trener preuzme Podgoričane bio je - ostanak na klupi Petra Mijovića.

Dejan Radonjić nije prošao.

Popularni Dejo, kako u Podgorici zovu Radonjića, postao je "persona non grata" u rodnom gradu, makar za deo najtvrđih navijača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji ne žele da pređu preko nekih stvari koje je Radonjić činio i govorio.

Kad je zapravo puklo između Varvara i Radonjića i zbog čega je animozitet prema treneru toliki da je danas, za deo navijača, onih koji se najviše pitaju na tribini i u klubu - nedopustivo da njihov bivši igrač i strateg ne sme da sedi na klupi.

"Iako su ljudi iz uprave pregovarali sa „varvarima” da ne koče povratak Radonjića, najvatreniji navijači mu nisu oprostili što je 2020. godine drugi put preuzeo Crvenu zvezdu, što su dokazali crtanjem uvredljivih grafita širom Podgorice", pišu podgoričke Vijesti o razlozima prekida pregovora dve strane.

Navodno su najvatrenije pristalice nezadovoljne i nekim izjavama koje je Radonjić davao u prošlosti, u vreme dok je bio trener Zvezde, i kasnije, kada je preuzeo Panatinaikos, kada je, gostujući u Beogradu, biranim rečima govorio o prijemu koji je dobio od navijača crveno-belih.

Radonjiću deo navijača stavlja "na teret" i to što im je uzeo najvrednijeg igrača i lidera tima Nikolu Ivanovića, no ni to ne bi bio toliki "greh" da nije bilo nekih drugih, koji su došli kasnije.

Sigurno da je zahlađenju odnosa prema Radonjiću od strane navijača doprineo i rivalitet koji se poslednjih sezona akumulirao između Zvezde i Budućnosti, jedno vreme najjačih kandidata za ABA tron.

Nekoliko sezona tinjale su tenzije na relaciji Mali Kalemegdan - Morača, nisu ni danas one totalno splasle, bilo je nekih ružnih scena na obe strane, iako je u svemu tome Radonjić, kao akter jedne od strana, bio tek jednu sezonu.

Tenzije su bile prevelike pa su ga očito Varvari targetirali kao pripadnika one druge strane.

Za određeni deo navijača pozitivne emocije prema Radonjiću u tom periodu prestale su da postoje.

Kulminacija takvog stava prema čoveku koji je kao igrač i trener proveo 14 godina u klubu bila je rampa za povratak u klub na poziciju trenera.

Posle svega, pitanje je da li će Radonjić ikad više poželeti da sedne na klupu Budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.