KRAJ VELIKE FUDBALSKE KARIJERE: Legenda okačila kopačke o klin!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 15:33

KRAJ VELIKE FUDBALSKE KARIJERE: Legenda okačila kopačke o klin!

Penzija.

Velikoj karijeri, koja je trajala skoro četvrt veka, došao je kraj. Emre Belezoglu je odlučio da kaže "okači kopačke o klin".

Lion je napravio senzaciju izbacivši Juventus s Ronaldom i pokazao da Mančester Siti ima čega da se plaši pred večerašnje (21.00) četvrtfinale u Lisabonu. Građani su svakako veliki favoriti s kvotom 1,28, a dupla šansa X2 je 3,65, dok je 3+ 1,55. Pogledajte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Lion.

Vezni fudbaler, rođen 1980. godine, odigrao je ukupno 101 utakmicu u dresu sa državnim grbom, po čemu se nalazi na četvrtom mestu večne liste turskog nacionalnog tima sa kojim je 2002. godine osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji.

Igračku karijeru završio je u Fenerbahčeu, za koji je odigrao najviše utakmica u karijeri tokom dva mandata, ukupno 202 meča.

- U detinjstvu sam imao samo jedan san - da postanem fudbaler. Nisam imao drugih snova. Kažu da snove treba da prati veliki trud, a meni je Bog dao i više od onog što sam maštao. Znam da me razumeju svi koji su živote posvetili fudbalu. Ovo je teška odluka, ali svaki oproštaj je prilika za novi susret i početak. Nastaviću, na način i u meri u kojoj mi to Bog odredi, da doprinosim fudbalu za koji sam se iskreno vezao - napisao je Belezoglu u pismu koje je poslao agenciji Anadolija.

🗞️ THE NEWS OF THE DAY

Emre Belözoğlu, the only Turkish football player to score in four decades, retired from professional football. 🇹🇷⚽️ pic.twitter.com/cLsZZWRSQv

— Turkey Info (@TurkeyInfo) August 15, 2020

Dres još jednog turskog velikana, Galatasaraja, oblačio je 151 put, za istanbulski Bašakšehir, koji je ove godine prvi put u istoriji postao šampion Turske, upisao je 128 nastupa Trocifren broj utakmica odigrao je za milanski Inter (114), a igrao je još i za Njukasl i Atletiko Madrid.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Agustina Gandolfo, devojka Lautara Martineza.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

STIŽE ZAMENA ZA DEGENEKA: Zvezda NAŠLA novo pojačanje! A nije Rouz! (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020

Krenuli u akciju...Iako je danima u centru pažnje potencijalni dolazak napadača u Crvenu zvezdu šampion Srbije je priredio iznenađenje za svoje navijače u vidu dovođenja štopera...Lion je napravio senzaciju izbacivši Juventus s Ronaldom i pokazao da Mančester Siti ima čega da se plaši pred...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.