KK: Italijanima bronza posle penala, Bufon hobotnica

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jun.2013, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KK: Italijanima bronza posle penala, Bufon hobotnica

Italija – Urugvaj 2:2 (1:0), posle penala 3:2
STRELCI: Kavani u 58. i 78. za Urugvaj, a Astori u 24. i Dijamanti u 73. minutu za Italiju. PENAL SERIJA: Forlan 0:0, Akvilani 0:1, Kavani 1:1, El Šaravi 1:2, Suarez 2:2, De Šiljo 2:2, Kaseres 2:2, Đakerini 2:3, Gargano 2:3.
STADION: Arena Fonte Nova u Salvadoru. GLEDALACA: 25.000. SUDIJA: Đamel Hajmudi (Alžir). CRVENI KARTON: Montolivo (Italija) u 110. minutu.
URUGVAJ: Muslera, Maksi Pereira (od 81. Alvaro Pereira), Lugano, Godin, Kaseres, Gargano, Arevalo Rios (od 107. Perez), Kristijan Rodrigez (od 56. Alvaro Gonzales), Forlan, Kavani, Suarez.
ITALIJA: Bufon, Mađo, Astori (od 95. Bonući), Kjelini, De Šiljo, Kandreva, De Rosi (od 70. Akvilani), Montolivo, Dijamanti (od 83. Đakerini), Đilardino, El Šaravi.

(FOTO: FIFA)
Italijani su tek posle boljeg izvođenja penala u spektakularnom meču pobedili Urugvajce i zasluženo osvojili treće mesto. Junak pobede Azura bio je golman Bufon koji je odbranio čak tri penala Urugvajcima.
U duelu dve selekcije koje su osvojile prva četiri Mondijala nije bilo taktiziranja, obe ekipe su želele pobedu i treće mesto. Prvi su pripretili Azuri, u devetom minutu, Kjelini je posle centaršuta Dijamantija iz slobodnog udarca šutirao glavom pored gola.
U 12. minutu uzvraćaju Urugvajci, Forlan je šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara, ali je golman Azura Bufon odbranio. U 15. minutu posle asistencije De Šilja Kandreva iz trka sa ivice šesnaesterca šutira po zemlji, ali Muslera lako brani.
Italijani su poveli u 24. minutu. Dijamanti je sjajno šutirao iskosa sa 25 metara iz slobodnog udarca, pogodio prečku, lopta se od okvira gola odbila do leđa golmana Urugvaja Muslere i krenula preko gol linije, ali nije prešla pre nego što je Astori natrčao i potvrdio pogodak.
Bio je to prvi gol Astorija za Azure u prvom meču koji je odigrao na ovom takmičenju. U 40. minutu Urugvajci su tražili penal jer je Kjelini nespretno igrao rukom u šesnaestercu, ali sudija iz Alžira je samo odmahnuo rukom.
Urugvajci su drugo poluvreme otvorili ofanzivom i to im se isplatilo u 58. minutu. Polukontru je poveo Forlan, odlično uposlio Kavanija, a najboljem strelcu Napolija nije bilo teško da sa desetak metara matira Bufona.
Fenomenalnu šanu za da donese preokret Urugvaju imao je Forlan, ali je golman Italije Bufon u pet sekundi dva puta odbranio njegove udarce sa desetak metara.
Promašaje Forlana kaznio je Dijamanti. Krilni napadač Bolonje je fenomenalno izveo slobodan udarac sa 20 metara i matirao nemoćnog Musleru. Radost Italijana nije trajala dugo, Kavani je u 78. minutu uzvratio Dijamantiju još lepšim golom iz slobodnog udarca. Kavani je sa više od 25 metara poslao loptu u rašlje, a Bufon je paradom samo ulepšao gol.
U prvom produžetku nije bilo prilika, a početkom drugog Italijani su ostali sa desetoricom pošto je rezervista Montolivo morao van igre zbog druge javne opomene. Nije bilo dovoljno vremena da Urugvajci iskoriste brojčanu prednost, pa je meč otišao u penale. U seriji jedanaesteraca Bufon je odbranio Forlanu već na startu, zatim u četvrtoj seriji i Kaseresu i u petoj Garganu što je bilo dovoljno za pobedu. Za Azure je samo De Šiljo bio neprecizan.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kup Konfederacija: Bufon odbranio tri penala i doneo Italiji treće mesto

Izvor: Sportal.rs, 30.Jun.2013

Italiji i Urugvaju je bilo malo regularnih 90 minuta, potom i 120 minuta igre, pa je odluka o pobedniku u borbi za treće mesto na Kupu Konfederacija pala nakon izvođenja penala.

Nastavak na Sportal.rs...

KK: Bufon doneo Italiji 3. mesto

Izvor: B92, 30.Jun.2013

Reprezentacija Italije osvajač je treće pozicije na Kupu Konfederacija pošto je u pretposlednjoj utakmici takmičenja savladala Urugvaj posle penala, 2:2 (2:3)...Izabranici selektora Prandelija su bez pomoći Marija Balotelija uspeli da dva puta da povedu, ali je Kavani sa dva gola doneo izjednačenje...

Nastavak na B92...

FIFA: Italija osvojila treće mesto posle penala

Izvor: Studio B, 30.Jun.2013

Fudbaleri Italije osvojili su treće mesto na Kupu konfederacija pobedivši selekciju Urugvaja u Salvadoru posle izvođenja penala sa 3:2, pošto je posle regularnog dela igre rezultat bio 2:2. ..Najzaslužniji za pobedu Italije bio je golman Đanluiđi Bufon, koji je odbranio čak tri penala.   ..Italija...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.