Južnoameričko ludilo: Policija pod punom opremom smirivala igrače VIDEO

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 12:36

Južnoameričko ludilo: Policija pod punom opremom smirivala igrače VIDEO

Fudbaleri Korintijansa pobedili Univerzitario pred 80.000 gledalaca u Limi i zbirnim rezultatom 3:1 plasirali se u osminu finala drugog po jačini takmičenja.

Na kraju, u 91. minutu, viđene su i haotične scene, neposredno nakon drugog gola gostiju kada je Peruancima bilo jasno da im se sprema sigurna eliminacija iz Kopa Sudamerikane.

Slavlje Brazilaca domaći su u stanju pojačane nervoze, pomalo iracionalno, lako protumačili kao provokaciju pa su odreagovali na nesportski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način i krenuli u obračun sa rivalima.

Gotovo svi igrači oba tima su se očas posla našli na jednom delu terena gde je buknuo sukob.

Nije bio potreban ni sekund da se tenzije sa terena prenesu i na tribine odakle su temperamentni navijači krenuli da bacaju raznorazne predmeti pa je na kraju i policija morala da interveniše.

Pod punom opremom, jake snage organa reda su kročile na teren da uspostave mir mada ni njihovo prisustvo nije uticalo na to da strasti splasnu. Teško je bilo obuzdati, pre svega poraženu stranu, koja se niej mirila sa takvim epilogom.

Naravno i sudija je imao pune ruke posla posle ovog haosa, pokazao je četiri crvena kartona i morao je da produži meč za 22 minuta.

Valja reći i to da se ovakav scenario u Limi samo nastavak tenzija iz prvog meča kada su Peruanci optužili Brazilce za rasizam.

U narednoj rundi takmičenja, u osmini finala, Korintijans će igrati protiv argentinskog Njuels old Bojsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.