Juventusu preti drakonska kazna – izbacivanje u drugu ligu

Izvor: B92, 06.Dec.2022, 11:41

Juventusu preti drakonska kazna – izbacivanje u drugu ligu

Fudbalski klub Juventus mogao bi da se suoči sa drakonskom kaznom – izbacivanjem u Seriju B.

Torinski gigant je u centru skandala zbog finansijskih malverzacija u slučaju ugovora Kristijana Ronalda.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog sumnjivog poslovanja "Stare dame", u periodu od 2018. do 2020, tokom kojeg je klub imao enormne gubitke.

Čitava uprava, na čelu sa Andreom Anjelijem je podnela ostavke, a ovu temu komentarisao je Matija Grasani, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stručnjak za sportsko pravo.

"Ovo je najozbiljnija istraga kojoj je Juventus ikada bio podvrgnut, možda čak i ozbiljnija od 'kalčopolija' 2006. Nezakonite aktivnosti pokrivaju područja pravila berze, kao i korporativnih i sportskih pravila. To je bez presedana. Juventus rizikuje ne samo novčanu kaznu. Prema zakonu, moguće je izbaciti ekipu iz Serije A", rekao je Grasani i dodao:

"Pravila predviđaju da ako se registracija za prvenstvo ostvari izmenama dokumenata, privatnim aranžmanima koji odlažu plaćanje igrača u sezoni 2021/2022. ili čak fiktivnom otkazu, klub može da bude isključen iz prvenstva i izgubiti titulu prvaka Italije".

Podsetimo, Juve je u Seriju B bio izbačen i zbog afere “Kalčopoli”, zbog koje su mu oduzete titule iz 2005. i 2006. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.