JUVENTUS IZBACUJU IZ LIGE: Situaciju koristi GIGANT! Vlahović prelazi kod jednog od najboljih trenera sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2022, 14:19

JUVENTUS IZBACUJU IZ LIGE: Situaciju koristi GIGANT! Vlahović prelazi kod jednog od najboljih trenera sveta

Možda je tako bolje.

Fudbalski klub Juventus u opasnosti je da izgubi mesto elitnoj italijanskoj ligi i preseli se u Seriju B zbog finansijskih prevara, tvrdi Matija Grasani, ekspert za sportsko pravo.

Trofejni klub iz Torina je pod istragom tužilaštva zbog lažnih finansijskih izveštaja, a pre nekoliko dana kompletno rukovodstvo „Stare dame“ podnelo je ostavku.

- Ovo je najozbiljnija istraga kojoj je Juventus ikada bio podvrgnut, možda čak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ozbiljnija od „kalčopolija“ 2006. Nezakonite aktivnosti pokrivaju područja pravila berze, kao i korporativnih i sportskih pravila. To je bez presedana. Juventus rizikuje ne samo novčanu kaznu. Prema zakonu, moguće je izbaciti ekipu iz Serije A - rekao je Grasini i nastavio:

- Pravila predviđaju da ako se registracija za prvenstvo ostvari izmenama dokumenata, privatnim aranžmanima koji odlažu plaćanje igrača u sezoni 2021/2022. ili čak fiktivnom otkazu, klub može da bude isključen iz prvenstva i izgubiti naslov prvaka Italije.

🚨 Mattia Grassani, a specialist lawyer, believes Juventus could be relegated to Serie B! 😨

"These are the most serious accusations in the history of the club."

The club are suspected by the courts of artificially inflating their financial balance sheets.

(Source: Rai1) pic.twitter.com/rhRL0gDwJa

— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) December 6, 2022

Juventus je, podsetimo, nakon afere „kalčopoli“ izbačen u Seriju B i oduzete su im titule iz 2005. i 2006. Crno-beli su ove sezone posle odigranih 15 kola treći u šampionatu sa 31 bodom, dok vodeći Napoli ima deset više.

Članovi kluba iz Torina su i srpski reprezentativci Filip Kostić i Dušan Vlahović koji su nedavno završili učešće na Mundijalu.

Podsetimo, lokalni list iz Liverpula potvrdio je pre nekoliko dana informaciju italijanskog "Kalčomerkata" da je srpski napadač na radaru kluba sa "Enfilda".

Juventusov skandal je jedna od stvari koju Jirgen Klop i "crveni" žele da iskoriste i da probaju da angažuju Srbina.

Ima Klop veliki broj igrača kao napadačke opcije, pa se postavlja pitanje šta bi se onda dogodilo sa nekim igračima i ko bi mogao da bude prodat. Tu su Mohamed Salah, Roberto Firmino, Darvin Nunjez, Diogo Žota, Luis Dijaz, Fabio Karvaljo...

Videćemo šta će se desiti, pošto su vlasnici Liverpula najavili da bi mogli da prodaju klub, navodno sada žele samo da prodaju deo akcija da bi finansirali transfere.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.