Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2021, 15:09

Juventusov pakt za slamku nade protiv Sasuola; Milan za Ligu šampiona

Juventusov pakt za slamku nade protiv Sasuola; Milan za Ligu šampiona

(Od dopisnika MOZZART Sport iz Rima)

Najvažniji meč 36. kola Serije A se igra u Ređo Emiliji gde će koplja ukrstiti Sasuolo i Juventus. Tim iz Emilije ima ambiciju da obezbedi izlaz u Evropu, a Stara dama želi da ostane u trci za mesto u Ligi šampiona. Drugi okršaj u kome je ulog veliki za oba tima je u Torinu između Granata i Milana. Toru nedostaju tri boda do zone spasa, a Milanu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je potrebna pobeda da ne bi obezvredio istorijski uspeh protiv Juventusa. Atalanta i Lacio ne bi trebalo da imaju težak posao protiv Beneventa i Parme dok će na San Siru, Inter pokušati da prekine seriju remija sa Romom i da pronađe pobedu koja nedostaje od jeseni 2015. godine.

SASUOLO - JUVENTUS

Roberto De Zerbi želi da se oprosti od Sasuola sa plasmanom u Ligu konferencija i rekordnim brojem bodova. Neroverdi su posle poraza od Intera nanizali pet pobeda i remi i približile se sedmoplasiranoj Romi na samo dva boda. Sasuolo je nanizao i sedam mečeva bez poraza u Ređo Emiliji što je drugi najduži niz u istoriji kluba.

Na drugoj strani Juventus je u poslednjih pet kola osvojio samo sedam bodova, a na četiri poslednja gostovanja u Seriji A je prošao još gore: poraz, dva remija i samo jedna pobeda.

De Zerbi je na jučerašnjoj konferenciji za novinare upozorio da veliki timovi, krcati top fudbalerima, uvek imaju snažnu reakciju posle izgubljenog važnog meča i po pravilu sledeći protivnik plati cenu s kamatom.

Da li je Juventus i dalje veliki tim videćemo večeras. Andrea Pirlo je ponovo promešao karte i u odnosu na meč sa Milanom videćemo četvoricu igrača među starterima na Mapei stadionu koji su protiv Rosonera bili na klupi. Reč je o Paulu Dibali, Danilu, Leonardu Bonučiju i Đanluiđiju Bufonu.

Uprava kluba je održala sastanak sa igračima pred gostovanje u Ređo Emiliji i prema nezvaničnim inforamacijama letele su teške reči. Odgovornost su preuzeli tzv. senatori u timu Bjankonera i napravljena je neka vrsta pakta da se osvoji Kup Italije i osvoji svih devet bodova do kraja prvenstva nadajući se u kiksu nekog od direktnih rivala za mesto u Ligi šampiona. Pirlo je podsetio da je on izgubio finale Liga šampiona posle prvog poluvremena u kojem je vodio sa 3:0 ( finale Milan – Liverpul u Istanbulu 2005. godine)

Inače, Sasuolo je samo jednom u istoriji pobedio  Juventus (pre pet i po godina u Ređo Emiliji, sa 1:0), uz 13 poraza i tri remija.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji - Muldur, Kirikeš, Ferari, Kirjakopulos - Obijang, Lokateli - Berardi, Đuričić, Boga - Raspadori

JUVENTUS 4-4-2: Bufon - Danilo, Bonuči, De Liht, Aleks Sandro - Kvadrado, Artur, Rabio, Kjeza - Dibala, Ronaldo

TORINO - MILAN

Pošto su srušili onaj koji se odnosio na Alijanc stadion gde su konačno prvi put pobedili u nedelju veče, Rosoneri imaju nameru da sruše još jedan: od 2012. godine ne znaju za pobedu nad Torinom na Olimpijskom stadionu. Takođe, tim Stefana Piolija bi mogao večeras da izjednači rekord Intera u broju trijumfa na gostovanjima u jednoj sezoni. Mančinijev Inter iz sezone 2006/2007 je zabeležio 15 pobeda, a Piolijev Milan je stigao do 14.

I kad već pominjemo Stefana Piolija, iskusni stručnjak ima veoma pozitivan skor sa Torinom, bez obzira na čijoj klupi sedi: sedam pobeda, četiri remija i nijedan poraz. Za Milan je večeras pobeda od fundamentalne važnosti, jer bi ih približila cilju da meč sa Atalantom u poslednjem kolu nema takmičarski značaj već samo ulog prestiža: ko će da osvoji titulu vicešampiona Italije.

Torino je prošlog vikenda protiv Verone propustio veliku priliku da već ove večeri proslavi i matematički spas prvoligaškog statusa. Ekipa Davidea Nikole može i dalje da stigne do tog cilja ove noći, ali mora da pobedi Milan što neće biti nimalo lako, budući da nedostaju dvojica startera u defanzivnoj liniji: Ico (povreda) i Enkulu (kartoni)

Na drugoj strani, Milan neće moći da računa na Ibrahimovića (povreda) i Salemakersa (kartoni). Umesto Ibre će u špicu napada igrati Ante Rebić dok će Belgijanca zameniti Samu Kastiljeho. Očekuje se da Pioli potvrdi Braima Diaza u ulozi ofanzivnog pleja iza leđa jedinog špica.

Nikola će Ica i Enkulua zameniti sa Lijankom i Buonđornom, a novina u sastavu bi trebalo da bude Lineti umesto Verdija na sredini terena. Naš Saša Lukić će verovanto dobiti šansu u drugom poluvremenu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

TORINO 3-5-2: Sirigu - Bremer, Lijanko, Buonđorno - Singo, Bazeli, Mandragora, Lineti, Rodrigez - Beloti, Zaza

MILAN 4-2-3-1: Donaruma - Kalabrija, Kjaer, Tomori, Ernandez - Benaser, Kesi - Kastiljeho, Diaz, Čalhanoglu - Rebić

ATALANTA - BENEVENTO

Atalanta se nalazi u velikom zaletu, rešena da osvoji drugo mesto koje joj je izmaklo prošle godine. O tome svedoči i 23 boda osvojena u devet prethodnih kola. Tome treba dodati i da je Boginja nanizala šest pobeda na svom stadionu uz gol razliku 23:6.

Benevento je u vertikalnom padu: osvojio je samo devet bodova u drugom delu sezonu dok su u 2021. godini postigli najmanje golova u Seriji A, samo 21. Primera radi, Atalanta je zatresla mrežu 56 puta. Tačno je da je Benevento pet od sedam pobeda u ovoj sezoni ostvario u gostima, ali je na posledenjih devet gostovanja pobedio samo Juventus.

Atalanta je inače izašla kao pobednik iz svih mečeva sa Beneventom u Seriji A, uključujući i jedini prethodni u Bergamu završen 1-0.

Đan Pjero Gasperini ima sve igrače na raspolaganju osim Toloija i mogao bi večeras da proba ponovo formaciju 3-4-3 sa Iličićem i Malinovskim uz Zapatu koji će večeras proslaviti svoju 100. utakmicu u dresu Atalante u Seriji A.

Na drugoj strani Pipo Inzagi ne može da računa na Skjatarelu (kartoni) i povređene Saua, Jaga Falkea, Fulona i Mončinija. Utisak je da su se u Beneventu posle meča sa Kaljarijem svhatili da su opet igrali samo jedno “leto” u Seriji A, mada postoji još malo nade budući da u sledećem kolu igraju sa Krotoneom u poslednjem kolu sa Torinom.

ATALANTA 3-4-3: Golini - Đimsiti, Romero, Palomino - Hatebor, De Ron, Frojler, Gosens - Malinovski, Iličić, Zapata

BENEVENTO 4-3-2-1: Montipo - Depaoli, Tuja, Glik, Barba - Hetemaj, Viola, Dabo - Jonita, Kaprari - Lapadula

LACIO - PARMA

Lacio već misli na derbi sa Romom. Simone Inzagi neće moći da računa na Sergeja Milinkovića Savića (povreda) i na Lukaša Lejvu i Andreasa Pereiru (kartoni), ali će i pored toga ostaviti na klupi Adama Marušića, Hoakina Koreu i Pepea Rejnu.

Naravno, Parma nije rival protiv koga bi i rezervne linije Nebeskoplavih trebalo da se previše muče, pogotovo što su bivše “Mlekadžije” već u Seriji B. Trener Roberto D’Aversa ima nameru da pruži šansu golobradim momcima, među kojima su neki tek napunili 18 godina, jer je u Rim stigao bez čak 12 prvotimaca.

Lacio je pobedio na svih poslednjih osam susreta Parmu, a na prethodna tri meča nije primio čak ni gol. Rimski klub i dalje ima teorijske šanse da se kvalifikuje za Ligu šampiona, ali čak ni oni najzagriženiji u Formelu ne veruju više da je to moguće.

Dobar deo igrača Nebeskoplavih će morati da bude oprezan jer žuti karton protiv Parme za Luisa Alberta, Luiza Felipea, Kataldija, Parola, Akpa Akproa, znači preskakanje derbija sa Romom.

LACIO 3-5-2: Strakoša - Patrik, Ačerbi, Radu - Lacari, Parolo, Kataldi, Luis Alberto, Fares - Imobile, Murići

PARMA 4 -2-3-1: Sepe - Laurini, Dierk, Ozorio, Galjolo - Grasi, Ernani, Som - Bruneta, Pele, Žervinjo

INTER - ROMA

“Remija” se verifikuje već tri godine u mečevima Intera i Rome: dva tima su nanizala čak šest uzastopnih nerešenih rezultata. Nedostaje im samo još jedan da izjednače rekord koji su postavili pre skoro 30 godina remizirajući od 1990. do 1993. godine.

Sveži šampion Italije je poslednji put pobedio Đalorose na San Siru pre pet i po godina, golom Garija Medela za 1:0. I pored toga što će na teren poslati kombinovan tim startera i rezervista, Antonio Konte pretenduje od svojih igrača da stignu do kvote od 94 boda što bi bio drugi najbolji skor u istoriji Nerazura, odmah iza trijumfalne sezone 2006/2007 kada se Roberto Mančini zaustavio na 97 bodova.

Inter je u seriji od 14 uzastopnih pobeda na Meaci u Seriji A, do je Roma nanizala pet poraza na gostovanjima. Međutim, sreda je srećan dan za Đalorose u Seriji A. Verovali ili ne Roma je ostvarila devet pobeda u nizu igrajući sredom.

Za razliku od intera koji ne može da računa samo na veterane Aleksandra Kolarova i Artura Vidala, Roma ima i dalje veliki broj igrača u “ambulanti”: Spinacolu, Kalafjorija, Dijavaru, Pau Lopeza i Veretua. Nije isključeno da i večeras vidimo mladog Darboea koji je u prednosti nad Viljarem za kompletiranje srednjeg reda sa Kristanteom. Kao i protiv Krotonea, Roma će igrati u formaciji 4-2-3-1 budući da je to sistem koji će primenjivati Žoze Murinjo u sledećoj sezoni.

Antonio Konte, sudeći po sastavu koji ima nameru da pošalje večeras protiv Rome, već misli na Derbi Italije u sledeću nedelju i na “slatku” osvetu prema bivšem klubu koji nije želeo da ga uzme natrag pre dve godine.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

INTER 3-5-2: Radu - Škrinjar, Ranokja, D’Ambrozio - Darmjan, Barela, Brozović, Vesino, Perišić - Lukaku, Sančez

ROMA 4-2-3-1: Mirante - Karsdorp, Mančini, Kumbula, Santon - Kristante, Darboe - Pedro, Pelegrini, Mhitarjan - Džeko

KALJARI - FJORENTINA

Kaljari se nalazi u velikoj formi i pod zaštitnim krilom “srećne zvezde” što je rezultiralo sa četiri pobede i remijem u poslednjih pet kola. Sa osvojenih 13 bodova u poslednjih mesec dana Sardi večeras imaju šansu da i matematički obezbede opstanak u Seriji A. Da bi se to dogodilo potrebno je da pobede Fjorentinu, a da Benevento izgubi ili remizira sa Atalantom u Bergamu.

Leonardo Sempliči je napravio veliki posao i vlasnik Kaljarija Đulini može samo da žali što nije ranije smenio Euzebija Di Frančeska: poštedeo bi sebe i navijače Kaljarija velikog stresa.

Fjorentina nije još matematički obezbedila opstanak, ali je dovoljno da večeras Benevento ne osvoji tri boda u Bergamu i Ljubičasti će čak i u slučaju poraza od Kaljarija moći da slave spas status prvoligaša. Podsetimo, tim Bepea Jakinija je u prethodna četiri kola zabeležio dve pobede i dva remija.

Dušan Vlahović je svoje prve golove u Seriji A postigao protiv Kaljarija u jesen 2019. godine i večeras dolazi kao najveće otrkiće Serije A u sezoni 2020/2021 sa 21 golom u rubrici.

KALJARI 3-4-2-1: Kranjo - Čepiteli, Godin, Karboni - Nandez, Marin, Dankan, Likojanis - Najngolan, Žoao Pedro – Pavoleti

FJORENTINA 3-5-2: Drongovski - Milenković, Pecela, Kaseres - Venuti, Amrabat, Pulgar, Bonaventura, Biragi - Kuame, Vlahović

BOLONJA - ĐENOVA

Bolonja je obezbedila opstanak matematički tri kola pre kraja šampionata i pored toga što je tim Siniše Mihajlovića u poslednjih sedam kola već bio na leru. U pomenutom periodu tim iz Emilije je ostvario samo jednu pobedu uz tri remija i tri poraza.

Za razliku od Bolonje, Đenova još uvek ne može mirno da spava i potreban joj je barem bod večeras na Dal’Ari da uplovi u sigurnu luku opstanka, pošto je malo verovatno da bi Benevento mogao da napravi podvig u Bergamu protiv Atalante.

U tom kontekstu uspostavljeni trend u poslednje vreme ide na ruku tima Davidea Balardinija. Đenova je u poslednje tri sezone imala vrlo pozitivno iskustvo sa Bolonjom: na pet mečeva je ostvarila tri pobede i dva remija, a na tri prethodna odmeravanja snaga nije primila čak ni gol. Istina je da je Đenova izgubila na tri poslednja gostovanja, ali je opravdanje da je igrala protiv Juventusa, Milana i Lacija.

Mihajlović neće moći da računa Hikija i Domingeza dok Đenova ima ozbiljnija odsustva. Reč je o kapitenu Krišitu, Čibori, Pelegriniju i Biraskiju. Balardini vraća u startnu postavu Ivana Radovanovića koji će zauzeti mesto komandanta odbrane između Goldanige i Mazijela.

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - Tomijasu, Antov, Sumaoro, Dajks - Skouten, Svanberg - Orsolini, Sorijano, Barou - Palasio

ĐENOVA 3-5-2: Perin - Goldaniga, Radovanović, Mazijelo - Giljone, Zajc, Badelj, Strotman, Zapakosta - Pandev, Destro.

SERIJA A, 36. kolo:

Utorak

Napoli - Udineze 5:1 (2:0)

/Zjelinski 28, Ruiz 31, Lozano 56, Di Lorenco 66, Insinje 90+1 - Okaka 41/

Sreda

18.30: (2,40) Kaljari (3,30) Fjorentina (3,00)

20.45: (1,20) Atalanta (7,25) Benevento (12,0)

20.45: (2,45) Bolonja (3,30) Đenova (2,95)

20.45: (1,72) Inter (3,90) Roma (4,70)

20.45: (1,25) Lacio (6,50) Parma (10,0)

20.45: (2,80) Sampdorija (2,95) Specija (2,80)

20.45: (4,40) Sasuolo (3,70) Juventus (1,80)

20.45: (4,40) Torino (3,50) Milan (1,85)

Četvrtak

20.45: (4,00) Krotone (3,60) Verona (1,90)

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Interu derbi, Milan brojao do 7, pobedili i Juve i Atalanta

Izvor: N1 televizija, 12.Maj.2021

Novi šampion Italije Inter pobedio je Romu kod kuće sa 3:1 u derbiju 36. kola italijanske Serije A. Milan, Atalanta i Juventus nastavili su borbu za Ligu šampiona trijumfima nad Torinom (7:0), Beneventom (2:0) i Sasuolom (3:1).

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.