Interu derbi, Milan brojao do 7, pobedili i Juve i Atalanta

Sport Klub 12. maj 202122:48 0 komentara
Maurizio Lagana/Getty Images

Novi šampion Italije Inter pobedio je Romu kod kuće sa 3:1 u derbiju 36. kola italijanske Serije A. Milan, Atalanta i Juventus nastavili su borbu za Ligu šampiona trijumfima nad Torinom (7:0), Beneventom (2:0) i Sasuolom (3:1).

Iako je Inter već osigurao Skudeto, odigrao je na dovoljno visokom nivou da savlada velikog rivala iz Rima.

Marcelo Brozović je doveo ekipu Antonija Kontea u vođstvo u 11. minutu, da bi Matijas Vesino u 20. povisio na 2:0.

Nadu Vučici da može da izbegne poraz na Đuzepe Meaca stadionu vratio je Henrih Mihtarjan u 31, međutim, do kraja je viđen još jedan gol u njenoj mreži. Strelac je bio Romelu Lukaku u nadoknadi vremena.

Inter na liderskom mestu ima 88 bodova. Roma porazom ostaje na sedmom sa 58.

Atalanta je kod kuće dobila Benevento sa 2:0, golovima Luisa Murijela u 22. i Marija Pašalića u 67. minutu, i sa 75 bodova ostala na drugoj poziciji. Benevento je na 18. sa 31 i sve su manje šanse da sačuva status prvoligaša, pošto ima četiri boda manje i utakmicu više od prvog iznad crte Torina.

Valerio Pennicino/Getty Images

Milan je dobio upravo Torino sa izuzetno ubedljivih 7:0. Rosoneri su bili nemilosrdni protiv Bikova na Olimpijskom stadionu i na trećoj poziciji imaju 75 poena.

Ante Rebić je upisao het-trik, dok je Teo Ernandes bio dvostruki strelci. Hrvatski napadač je pogađao mrežu domaćih u 67, 72. i 79, a francuski bek u 19. i 62. minutu. Golove su postigli još Frenk Kesi iz penala u 26. i Brahim Dijas u 50. minutu.

Alessandro Sabattini/Getty Images

Ekipa Juventusa je sa 3:1 dobila Sasuolo u Ređo Emiliji. Stara dama na petom mestu ima 72 poena, jedan manje od Napolija.

Sasuolo je meč otvorio promašenim penalom Domenika Berardija u 16. minutu, posle čega je usledila kazna. Adrijan Rabio je doveo Juve u vođstvo u 28. minutu, pre nego što je Kristijano Ronaldo u 45. povisio rezultat. Na 2:1 smanjio je Raspadori u 59, a sve dileme oko pobednika otklonio je Paulo Dibala u 66.

Ekipa Andree Pirla u sledećem kolu dočekuje Inter i taj meč bi mogao presudno da utiče na plasman u Ligu šampiona.

Lacio je pobedom nad Parmom kod kuće 1:0, golom Ćira Imobilea u 90+4. minutu, ostao u trci za četvrto mesto. Rimljani imaju 67 bodova, šest manje i utakmicu manje od Napolija.

Đenova je na strani dobila Bolonju, srpskog trenera Siniše Mihajlovića. Strelci su bili Zapakosta u 13. i Skamaka u 61. minutu.

Grifoni su trijumfom osigurali opstanak i sa 39 bodova zauzimaju 14. mesto. Bolonja je 11. sa 40.

Njihov gradski rival Sampdorija remizirala je na Marasiju sa Specijom 2:2. Vere u 32. i Keita u 80. postigli su golova za Doriju. Za Speciju je dva pogotka upisao Pobega – u 15. i 73. minutu.

Sampdorija je deveta sa 46 bodova. Specija je 17. sa 35.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!