Juventus pobedom proslavio 32. (34.) Skudeto

Izvor: B92, 19.Maj.2018, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juventus pobedom proslavio 32. (34.) Skudeto

Fudbaleri Juventusa proslavili su osvajanje šampionske titule pobedom nad Veronom od na svom terenu u poslednjem, 38. kolu Serije A – 2:1 (0:0).

Ekipa Masimilijana Alegrija nadigrala je rivala na svom terenu, a povela je pogotkom Danijele Ruganija u 49. minutu, da bi na 2:0 povisio Miralem Pjanić samo tri minuta kasnije.

Verona je preko Aleksija Čerčija u 76. minutu samo uspela da ublaži poraz.

Juventus je preko Stefana Lihtštajnera u 85. minutu imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priliku da dođe i do ubedljivije pobede, ali Švajcarac nije realizovao jedanaesterac.

'Stara dama' je prvenstvo završila sa 95 bodova osvojivši 32, Skudeto, iako oni računaju da je ovo 34. kruna, dok je Verona još ranije ispala iz lige, pošto je 19. sa 25 bodova.

Ovo je bio poslednji meč Đanluiđija Bufona, jednog od najboljih golmana sveta svih vremena, od crno-belog dresa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Juventus proslavio tutulu i oprostio se od Bufona

Izvor: RTS, 19.Maj.2018

Fudbaleri Juventusa pobedom nad Veronom od 2:1 u poslednjem kolu Serije A proslavili titulu, ali i oprostili se od legendarnog golmana Đanluiđija Bufona, kome je ovo bila poslednja utakmica u crno-belom dresu. Da li se oprostio od fudbala ostaje da se vidi, jer na stolu ima nekoliko primamljivih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.