Izvor: Blic, 22.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juve srušio Inter, Roma sa desetoricom stigla na "minus četiri"

Fudbaleri Juventusa su najzaslužniji za to što će nastavak Serije A biti mnogo neizvesniji, jer su u derbiju 30. kola, u sred Milana, savladali lidera Inter sa 2:0. Roma je ranije danas pobedila Empoli i to sa igračem manje, pa se sada nalazi na samo četiri boda zaostatka za "neroazurima".

Torinska dama je najavila veliki uspeh već u 9. minutu kada je Cezar morao da odbije lep volej Del Pjera pored stative, ali je Inter u zanimljivim uvodnim minutima meča imao čime da odgovori. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Điđi Bufon je imao dosta posla posle prodora Maikona po desnoj i Maksvela po levoj strani, a u 19. minutu je samo sreća sačuvala njegovu mrežu. Ibrahimović je ubacio loptu, Burdiso je zamalo zakasnio, a lopta se odbila do Stankovića koji je glavom pogodio prečku. Verovatno najbolji golman na svetu se desetak minuta pre kraja poluvremena revanširao kolegi sa druge strane i šut Kristijana Kivua je izvrsnom paradom poslao u korner.

Međutim, negde u tim trenucima videlo se da Inter posustaje, rastrzana igra na sredini terena pružala je dosta poklonjenih lopti igračima Juvea, ali i puno prostora za šut. Najbolji primer za to bio je gol Maura Kamoranezija u 49. minutu, kada je imao kilometre praznog ispred sebe, namestio se i poslao loptu ispod Cezara za 1:0. Inter je pokušao da uzvrati preko Suaza, ali je vrlo brzo morao ponovo na centar posle spuštene lopte večeras briljantnog Del Pjera i egzekucije Trezegea.

Aktuelni prvaci Serije A su uspeli da se vrate u život u 83. minutu, kada je konačno jedan centaršut Maikona pronašao metu - Maniša, koji je na žalost "neroazura" golom samo obezbedio uzbudljiv finiš, ali ne i bod.

Ovaj rezultat najviše prija fudbalerima Rome, koji su pred polupraznim tribinama Olimpika uspeli da stignu do tri boda sa igračem manje - 2:1. "Vučica" je očekivano preuzela kontrolu igre od samog početka meča sa Empolijem, ali su posle 15-ak minuta igre gosti uspeli da stanu na noge i nekoliko puta priprete Doniju. Taman kada su "romanisti" počeli da iskazuju nervozu sa tribina princ Rima Toti je petom u 36. minutu namestio lepu loptu za Maksa Toneta, kome nije bilo teško da dovede svoj tim u vođstvo. Ekipa Lućana Spaletija nije uspela dugo da zadrži prednost, jer je Empoli u uvodnim minutima drugog poluvremena zahvaljujući perfektnom oštrom centaršutu Markizia i sigurnoj realizaciji Đovinka šokirao Rimljane. Samo sedam minuta kasnije, posle možda i preoštre odluke sudije da isključi Perotu, činilo se da će se Inter odlepiti od glavnih konkurenta za titulu. Ipak, oslabljena "vučica" je školski iz prekida uspela da stigne do rezultata 2:1, koji je održala do samog kraja.

I drugi tim iz Rima je igrao sa desetoricom i to nepunih 60 minuta, ali Lacio nije uspeo da protiv Fiorentine stigne do bodova. Viola se na svom stadionu prilično mučila, ali je preko Paćinija u 77. minutu stigla do nova tri boda. Težak trijumf, ko zna koji po redu ove sezone, upisao je i Milan. "Rosoneri" su samo zahvaljujući Patu pobedili Torino u gostima.

U Đenovi je Sampdorija sprečila veliko iznenađenje u zaustavnom vremenu. Kaljari je potpuno neočekivano vodio od 41. minuta golom Fođe, ali je Sampa nekako zahvaljujući Frančeskiniju izjednačila na svom stadionu. I Ređina je izbegla poraz u poslednjim trenucima meča sa favorizovanim Napolijem, dok je Sijena veoma bitnu pobedu upisala takođe u finišu.

Najviše golova viđeno je na Siciliji gde je Palermo poveo sa bele tačke, ali je do isteka sat vremena igre primio tri gola od Đenove i nastavio sa nizom loših rezultata.

Rezultati 30. kola Serije A:

Roma - Empoli 2:1


(Toneto 36, Panući 63 - Đovinko 50)

Fiorentina - Lacio 1:0

(Pacini 77)

Torino - Milan 0:1

(Pato 66)

Udineze - Livorno 2:0

(Kvaljarela 19, Di Natale 47)

Ređina - Napoli 1:1

(Brienca 90 - Sosa 75)

Sampdorija - Kaljari 1:1

(Frančeskini 90 - Fođa 41)

Palermo - Ðenova 2:3

(Amauri 24p, 90 - Figueroa 29, Milaneto 50, Konko 62)

Sijena - Parma 2:0

(Makarone 86p, 90)

Atalanta - Katanija 0:0

Inter - Juventus 1:2


(Maniš 83 - Kamoranezi 49, Trezege 63)

Tabela: Inter 68, Roma 64, Juventus 58, Fiorentina 53, Milan 49, Udineze 47, Sampdorija 46, Đenova 39, Atalanta 38, Lacio 37, Napoli 37, Palermo 36, SIjena 35, Torino 31, Parma 29, Katanija 29, Livorno 28, Kaljari 28, Ređina 27, Empoli 26.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Juve slavio na Meaci, pobeda Rome

Izvor: B92, 22.Mar.2008

..Fudbaleri Juventusa pobedili su Inter na Meaci 2:1, u derbiju i poslednjoj utakmici 30. kola italijanske Serije A. Poraz Intera iskoristila je Roma, koja je pobedila Empoli 2:1. Svi preostali mečevi 30. runde igrani su u subotu popodne zbog katoličkog Uskrsa. Fjorentina je na svom terenu pobedila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.