Juniorska reprezentacija Srbije po drugi put prvak Evrope

Izvor: Vostok.rs, 05.Avg.2018, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juniorska reprezentacija Srbije po drugi put prvak Evrope

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji pobedom u finalu nad domaćom selekcijom od 99:90.

Srbija je drugi put zaredom uspela da osvoji Evropsko prvenstvo, pošto je u ovogodišnjem finalu uspela da savlada veoma dobru i upornu selekciju domaćina Letonije.  

Izabranici selektora Aleksandra Bućana odigrali su veoma dobar turnir, a najefikasniji u finalnom meču bili su Pecarski sa čak 34 poena, Petrusev je dodao 29, a Paunović 17 poena.
Kod Letonije istakli su se Zagars sa 26 i Veveris sa 20 poena.

Više nego dobro igrala je selekcija Srbije od samog starta, pošto je uspela da rano stekne dvocifrenu prednost koja je varirala od 12 do 15 poena u prve dve četvrtine.

U drugom poluvremenu domaća selekcija je na krilima publike uspela da smanji deficit i rezultatski se potpuno vrati u meč.

U poslednjoj četvrtini viđene su velike oscilacije na obe strane, Letonci su uspeli da u dva navrata priđu na pet i četiri poena u poslednja dva i poslednjem minutu, ali je Srbija uspela da se u tim trenucima oslobodi pritiska, odbije nalete domaće selekcije i zabeleži trijumf u finalu.
Srpski juniorski košarkaši

RTS

Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.