Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2020, 23:28

Junajted uskoro šalje, Dortmund prihvata - 70+30+20 za šesti najveći transfer u istoriji fudbala

Bild javlja da Borusija neće odbiti isplatu na rate...

Mančesteru se žuri, Dortmund svoje zahteve postavio i ne popušta. Izgledalo je u jednom momentu da od najvećeg posla leta neće biti ništa, međutim kako vreme prolazi kompromis je sve bliže. Juče su Englezi pisali da je Junajted spreman da odmah iskešira 70.000.000 evra, te da kroz masne bonuse "dopuni" do 120.000.000, koliko Milioneri traže, ili čak nešto više, da bi se večeras oglasio i Bild, donoseći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << detaljan plan otplate koji će ljudi sa Old Traforda predložiti Nemcima.

Imajući u vidu da se dve priče ne razlikuju suštinsku, odnosno da najtiražniji evropski tabloid u ovakvim situacijama vrlo retko greši, slobodno možemo da kažemo da je u poslednja 24 sata napraveljen još jedan mali pomak ka jednom od najvećih transfera u istoriji fudbala.

Bildove informacije su sledeće: Pravnici Mančester Junajted uveliko pripremaju formulu po kojoj će biti izvršena isplata. Osnovica ostaje nepromenjena u odnosu na sve ranije spekulacije, dakle - 70.000.000 evra, s tim da će preostali novac (do 120.000.000) Borusija dobiti u dve godišnje rate. Prva bi trebalo da iznosi 30.000.000 evra, pa onda još 20.000.000 evra, na dan kada bi Džejdonu Sanču istekao važeći ugovor sa Dofrtmundom.

Kako Bild saznaje iz izvora bliskih klubu sa Vestfalena, Hans Joakim Vacke prihvatio bi ovakvu ponudu. Ovo bi svakako mogao da bude (i verovatno jeste) jasan signal ljudima iz Mančestera da se ohrabre, što pre dovrše to što su započeli i na adresu Borusije pošalju zvaničnu ponudu.

Sančo sve sve ovo vreme ne oglašava, njegovi agenti drže ga podalje od čitave ujdurme, ali prema nekim izvorima njegova želja da već ovog leta napusti Dortmund i vrati se u Mančester nije sporna. Podsetimo, mladi superstar u Borusiju je došao iz Sitija za nešto manje od 8.000.000 evra. Ako pod datim uslovima bude otišao u Mančester biće to šesti najveći transfer u istoriji fudbal, odmah iza Feliksa, Mbapea, Dembelea, Kutinja i Nejmara.

Poslednjih dana uveliko se piše o mogućim zamenama za Džejdona Sanča. Najčešće su se pominjala imena Žeremija Boge (Sasuolo), Džonatana Ikonea (Lil) i Memfisa Depaja (Lion).

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.