Junajted prevario Murinja poslednjeg dana, ali po kojoj ceni?

Izvor: Sportske.net, 01.Feb.2020, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted "prevario" Murinja poslednjeg dana, ali po kojoj ceni?

Na kraju su bivšem treneru ukrali špica ispred nosa, ali da li je to rešenje?

Na kraju posle svega, Odion Igalo. Igrač koji je ostavio trag u PL igrajući za Votford, ali daleko od toga da je bio prva opcija, čak i poslednjeg dana. Jer, Junajted je probao da dođe do Džoša Kinga povećavajući ponudu, ali je na kraju Bornmaut zacepio 50 miliona evra, pa su pregovori propali.

Igalo je jeftiniji, stiže na pozajmicu, a poslednjeg dana prelaznog roka želeo ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Totenhem, Murinju očajnički treba napadač. Ipak, Nigerijac je završio na "Old Trafordu", a najbolja vest je da će Junajted plaćati samo trećinu njegovih primanja.

Naime, Nigerijac koji je imao odlične ponude iz Evrope je otišao u Kinu za ogroman novac, on zarađuje oko 16 miliona evra po sezoni. Uz trećinu plate, dakle nešto više od pet miliona, Junajted će platiti pozajmicu od oko četiri miliona, pa njegovo angažovanje iznosi oko 10 miliona. Nije malo za četiri meseca koliko će provesti u PL.

Šangaj Šenhua će ga imati nazad već u junu, oko dva meseca posle početka šampionata, Igalo je inače u Šangaju dao 10 golova u 17 mečeva, a pre toga je igrao za Čangčun Jatai koji gde je takođe imao odličan učinak.

Ali, to je Kina, svojevremeno ga je Vorford prodao za 25 miliona u Aziju, dao je 33 gola za Hornetse, on je inače stigao iz norveškog Lina u Udineze, bio po pozajmicama u Granadi dva puta koju su takođe držali vlasnici Udinezea i Votforda, porodica Poco...

U svakom slučaju, iskustva mu ne nedostaje, odigrao je jednu sjajnu sezonu u Čempionšipu pod Jokanovićem kad je Votford ušao u PL, pa onda još jednu u eliti, ali u poslednjoj je u 18 mečeva dao samo jedan gol pre odlaska u Kinu.

Sada ima priliku karijere, navijači su skeptični, on je ipak različiti tip igrača od Rašforda, sporiji, ali i snalažljiviji u kaznenom prostoru...

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.