Junajted blizu odluke da tinejdžeru dodeli kultnu sedmicu

Izvor: B92, 24.Jun.2023, 14:32

Junajted blizu odluke da tinejdžeru dodeli kultnu "sedmicu"

Kako stvari stoje, dres koji ima najveću "težinu" od naredne sezone bi mogao da se zaduži spektakularni Argentinac Garnačo.

Kroz istoriju kluba neki od najvećih igrača su nosili dres sa brojem sedam, poput Džordža Besta, Erika Kantone, Dejvida Bekama i Kristijana Ronalda - te je jasno da nadalje mogu da ga nose samo posebni igrači. Odabrani.

U Mančesteru veruju da bi bila dobra odluka da kultni dres od naredne sezone dodele tinejdžeru Alehandru Garnaču >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (18), prenose engleski mediji.

Ovaj supertalentovani Argentinac debitovao je za seniore Junajteda u aprilu prethodne godine protiv Čelsija i od tada je regularan u postavi Erika Ten Haga. Toliko je pokazao za samo jednu sezonu da ga u klubu već vide kao perjanicu tima u budućnosti.

Garnačo je minule sezone postigao tri gola za Junajted. Uglavnom je ulazio sa klupe, ali je uvek pravio razliku i kreirao neke velike momente.

Trenutno, popularna "sedmica" je slobodna za upotrebu pošto je Ronaldo bio poslednji koje je nosio, pre nego što je uz gorčinu napustio klub. List "The Manchester Evening News" tvrdi da će Garnaču - koji je u aprilu potpisao petogodišnji ugovor - pripasti čast da ponese slavni dres.

Ako se to desi, postao bi prvi tinejdžer, još od Ronalda (2003), koji bi zadužio "sedmicu".

Dres sa tim brojem su od prvog odlaska Ronalda nosila nekolicina fudbalera, Majkl Oven, Anhel Di Maria, Memfis Depaj, Aleksis Sančes, Edinson Kavani, ali nijedan od njih nije uspeo da ostavi dubok trag poput ranijih slavnih vlasnika "sedmice".

Dugo je ona bila na leđima i Antonia Valensije koji, kao ni prethodno pobrojani, nije stekao slavu iako je u Junajtedu proveo dugi niz godina.

Garnačo je već debitovao za klub u Evropi, bio i strelac gola protiv Sosijedada, uz još nekoliko ključnih pogodaka u Premijer ligi. Mančester ga je doveo kao 16-godišnjaka iz Atletiko Madrida. U sezoni 2021/2022 proglašen je za najboljeg mladog igrača u Engleskoj.

Od skoro je i redovno na spisku selektora Argentine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRVI TINEJDŽER OD RONALDA: Junajted ima novu 7-icu!?

Izvor: HotSport.rs, 24.Jun.2023

Broj sa najvećom „težinom“ u Junajtedu mogao bi da dobije novog naslednika Kako prenose engleski mediji, supertalnetovani fudbaler Mančester junajteda, Alehandro Garnačo, mogao bi da postane nova 7-ica „Crvenih đavola„. Ukoliko se to desi, on bi postao prvi tinejdžer od legendarnog Kristijana...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.