Još lakše, još lepše - Čukarički petardom do drugog kola Lige Evrope!

Izvor: Sportske.net, 16.Jul.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još lakše, još lepše - Čukarički "petardom" do drugog kola Lige Evrope!

Istorijska noć za Čukarički u Jerevanu!

Još lakše i još lepše nego prvi put! Čukarički je ubedljivo obezbedio prolazak u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je danas u Jerevanu pobedio Banants sa 5:0.

Lakše ne samo jer je dao dva gola više nego u prvom duelu, nego i jer je postigao tri pogotka do 50. minuta, dok mu je u prvom za to trebala cela utakmica, a lepše jer je pokazao da brza i lepa igra iz prvog meča nije bila slučajnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
I ne samo to, ovo je istorijska noć za Čukarički iz dva razloga – ovo je prvi put da je ostvario dve pobede u Evropi u jednoj sezoni, a ujedno je ostvario i najubedljiviji evropski trijumf. I sve to uz lepu, sigurnu i dopadljivu igru.

"Klince" sa Banovog brda nije zaustavila ni visoka temperatura od preko 30 stepeni celzijusa, ni 958 metara nadmorske visine, pošto su igrali isto kao i u prvom meču. Doduše, fer je reći da Banants ipak nije protivnik po meri, iako je bio agresivniji nego u prvom meču. Fudbal u Jermeniji

Dvomeč je praktično rešen u trećem minutu, kada je Tedić posle auta prepustio loptu Stojanoviću, a on je volejom sa desne strane šesnaesterca zakucao u suprotnu stranu gola za 1:0, a time i gotovo sigurni prolaz u narednu rundu, gde ga, takođe gotovo sigurno, čeka Molde.

Banants je bio agresivan, probijao je i pokušavao, ali nije imao nijednu konkretnu priliku u prvom poluvremenu. Čukarički je, međutim, bio mnogo konkretniji, pa je oko 30. minuta meča vezao nekoliko odličnih prilika, koje je golman Hajrapetan jedva odbranio.

Foto: FK Čukarički

Potom je u 31. minutu Vidosavljević sa desne strance centrirao, loptu je leđima golu primio Tedić, uputio je Stojanoviću, čiji je udarac golman odbranio, a na odbitak ponovo naleteo Tedić i bio siguran za 2:0.

Ovaj dvomeč je tada bio rešen, ali se atmosfera na stadionu Banantsa nije mnogo promenila, pošto su većinu od nekih 2.600 gledalaca činila sitna deca, koja su glasno i radosno gledala fudbal, naizgled lepo se zabavljajući.

Iako su sve dileme oko pobednika dvomeča bile rešene već posle 150 sekundi, pobednik meča je rešen u 49. minutu, kada je Luka Luković sam probio odbranu Banantsa i postigao treći gol za Čukarički.

Foto: FK Čukarički





Opustili su se gosti tada, a to je rezultiralo lepim golom Veljka Birmančevića u 71. minutu meča. Nad istim igračem je dva minuta kasnije sviran penal, koji je sigurno izveo Luka Stojanović.

Igralo se posle toga otvoreno i ofanzivno, viđeno je još nekoliko prilika, ali golova više nije bilo.

Dobra vest je da i su se Bogosavac i Kovač sačuvali kartona, tako da će biti na raspolaganju i za naredne evropske mečeve.

Čukarički: Belić - Bogosavac, Šapić, Ćirković, Puškarić (Kamenović, 73) - Kovač, Docić (Đorđević, 60), Vidosavljević, Stojanović, Luković – Tedić (Birmančević, 53).

Banants: Airapetjan - Petrosjan, Voskanijan, Kpodo, Ajvazijan – Baregamijan (Kobzar), Dašijan, Kamara - Melkonijan, Glišić (Sinijavski, 73), Stanojević (Hakobjan, 46).

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.