Još jedna golčina Čalhanoglua, a Leverkuzen osvojio samo bod (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Dec.2014, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna golčina Čalhanoglua, a Leverkuzen osvojio samo bod (VIDEO)

Turski fudbaler nastavio sa odličnim partijama ove sezone, a Leverkuzenu predstoji ozbiljna borba za treće mesto na tabeli

Hakan Čalhanoglu ove sezone pretplaćen je na "golčine", jedan takav postigao je i danas protiv gostujuće Borusije Menhengladbah, ali to nije bilo dovoljno da Aspirindžije osvoje više od jednog boda (1:1) u utakmici 15. kola Bundeslige.

Statistički gledano, domaćin je bio bolji rival, imao je i posed lopte i veći broj udaraca ka golu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali mu to na kraju nije pomoglo da dođe do trijumfa, prvog u poslednje tri utakmice.

I za jednu i za drugu ekipu ovaj bod znači nastavak grčevite i uzbudljive borbe za poziciju broj tri na tabeli, pošto je Bajern neprikosnoven na prvom mestu, a i Volfsburg se već odlepio kao drugi.

Aspirindžije su povele u 18. minutu, zahvaljujući Hakanu Čalhanogluu koji je prvo “vukao” loptu od sredine terena, onda “opalio” po njoj sa 20-ak metara, ona je pala tačno tamo gde treba – iza leđa golmana Menhengladbaha i zakoprcala se u mreži.

Nešto hrabrija igra isplatila se gostujućoj ekipi u finišu prvog poluvremena. Igrao sa 40. minut, kada je korner sa desne strane izveo Torgen Azar, a najbolje se pred golom rivala snašao Roel Brouers.

U drugom poluvremenu Leverkuzen je na sve načine pokušavao da se dokopa drugog pogotka koji bi rešio sve dileme, ali kako je utakmica odmicala, tako je igračima oba tima ponestajalo snage.

Pet minuta pre kraja utakmice pokušao je i Gonzalo Kastro iz slobodnog udarca da zatrese mrežu Menhengladbaha i sa tom prilikom otišla je u nepovrat i šansa za trijumf domaćina.

BUNDESLIGA - 15. KOLO:

Petak:

Hofenhajm - Ajtraht 3:2 (1:0)

/Foland 43, Salaj 65, Firmino 87 - Ajgner 58, Seferović 77/

Subota:

Šalke - Keln 1:2 (0:0)

/Sane 85 - Udžah 47, Leman 67 pen/

Augsburg - Bajern 0:4 (0:0)

/Benatija 58, Roben 59, 71, Levandovski 68/

Herta - Dortmund 1:0 (1:0)

/Šiber 40/

Verder - Hanover 3:3 (1:1)

/Junuzović 36, Lorenzen 55, Selke 88 - Štindl 12, Žozelu 62, Kijotake 64/

Frajburg - Hamburger 0:0

Majnc – Štutgart 1:1 (1:1)

Nedelja:

Leverkuzen - M’gladbah 1:1 (1:1)

/Čalhanoglu 18 - Brouers 40/

17.30 Volfsburg - Paderborn

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

BL: Remi u derbiju za Evropu

Izvor: B92, 14.Dec.2014

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena i Borusije Menhengladbah odigrali su nerešeno 1:1, u pretposlednjoj utakmici 15. kola nemačke Bundeslige...U derbiju dve ekipe koje se bore za Ligu šampiona nije bilo pobednika, pa su i jedni i drugi zadržali prošlonedeljni plasman na tabeli...Leverkuzen je ostao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.