Još jedan trijumf za izjednačenje rekorda: Zvezdinih +41  protiv Levskog u Sofiji!

Izvor: Blic, 24.Dec.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan trijumf za izjednačenje rekorda: Zvezdinih "+41" protiv Levskog u Sofiji!

Košarkaši Crvene zvezde i dalje su bez poraza, a uspeh u Sofiji pred praznim tribinama u 14. kolu se nije dovodio u pitanje od prvog minuta, jer su crveno-beli slavili sa 41 razlike protiv Levskog 99:58 (22:7, 26:10, 23:22, 28:19).

Totalna dominacija - to je pravi izraz za ono što su priuštili crveno-beli u glavnom gradu Bugarske, i to sa pola snage, jer su Boban Marjanović i Markus Vilijams igrali samo u prvom poluvremenu, dok Luka Mitrović nije ni ulazio.

Razlika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je već u drugoj četvrtini prelazila 25 poena, a na kraju je bilo više nego ubedljivo za pobedu broj 14, pa Zvezda sada ima samo jedan trijumf manje u nizu od rekorda koji je drži Partizan, a to će moći da izjednači u Pioniru protiv Cibone.

Najefikasniji među crveno-belima bio je Nikola Kalinić sa 22 poena i indeksom 32, a pratili su ga Maik Cirbes sa 14, te Rebić, Dangubić i Blažič sa po 11 poena. Kod domaćina, Dimitrov je ubacio 18 poena.

Prva četvrtina: Zvezda već do dvocifrene razlike, Marjanović sakupio deset poena

Levski je otvorio utakmicu pogotkom za tri poena, a onda je Zvezda do drugog minuta prvi put povela poenima Marjanovića iz reketa i Vilijamsa sa slobodnih bacanja (4:3). Crveno-beli su nastavili da diktiraju tempo, zonskom odbranom zbunjuju protivnika, a Tejić je na zalasku četvrtog minuta nagazio liniju za tri poena i doneo prednost svojoj ekipi od 10:5.

Veliku konfuziju i prokockana po tri napada na obe strane prekinuli su igrači Zvezde nakon što je Dangubić pokušao da položi, a lopta se odbila od prvi obruč direktno u ruke Marjanoviću koji je zabeležio već osmi poen i doneo prvu dvocifrenu prednost (15:5), a onda je i sam došao do dvocifrenog učinka (17:5).

Levski je, u nemoći da bilo šta uradi u reketu, krenuo nerezonski da se ispucava iza spoljne nije, a to domaćinu ništa nije donelo dobro, tako da se posle dužeg posta preko Marinova ubacili sedmi poen (17:7). Serija od 5:0 za Zvezdu bila je neminovna, jer Bugari nisu znali kako da pristupe problemu, tako da je prva četvrtina završena 22:7.

Druga četvrtina: Levski u šoku, crveno-beli i do "+35"

Prednost je konstantno rasla, a novi niz od 7:0 u prvom minutu druge deonice doneo je i "+20", a na red je došao Cirbes koji se upisao u listu strelaca (29:7). Prvo odličan pikenrol Kalinića i Cirbesa, a zatim trojka Blažiča upotpunosti je slomilo duh domaće ekipe, a to se videlo i na facama košarkaša Levskog kada su izlazili na tajm-aut (34:7).

Zvezda je napravila tek drugi faul u 15. minutu, a onda je Levski došao do prvih poena u drugoj četvrtini preko Zaharijeva, a onda je nastupila nemilosrdna rampa Kalinića, a onda i trojka Dženkinsa. Ulazak Rebića nije poremetio koncept crveno-belih, već je uneo brzinu, a sve je to rezultovalo neverovatnim rezultatom - 44:9.

Neko, sitno, buđenje Levskog doprinelo je da domaćin dođe makar do dvocifrenog učinka, ali pred poslednja dva minuta u prvom poluvremenu rezultat je bio 48:14. Stojan Đurovski je pogodio trojku u 19. minutu, dok Zvezda nije uspela da iskoristi napad, ali to zaista nije bilo bitno, jer se na odmor otišlo sa 48:17.

Treća četvrtina: Lagano održavanje prednosti Zvezde, neverovatan alej-up Rebića i Kalinića

Kao i po običaju na ovoj utakmici, Zvezda je ušla dobro u deonicu, a Cirbes je vezao četiri poena, da bi posle ukradene lopte Jovića, Dangubić zakucao. Cirbes je zatim izgubio loptu na svojoj polovini, nakon čega Jović pravi nesportski faul i šalje varbanova na liniju penala. Bugarski košarkaš je bio polovično uspešan sa linije penala (58:26).

Crveno-beli su prvi put na utakmici ispunili bonu u 27. minutu kada je Dangubić pametnim faulom zasutavio Smeonova, ali je bugarski internacionalac ubacio oba slobodna bacanja, pa je rezultat bio 62:30. Uspeo je Levski da se spusti i na "-30", a onda je Đurovski ubacio drugu trojku, ali je Kalinić odmah vratio istom merom (69:39).

Hačirušev je prokockao poslednji napad bugarskog predstavnika u regionalnoj ligi, pa su gosti imali priliku da dodatno poprave koš razliku, a onda je Rebić je onda iz auta, skoro sa centra, alej-upom progirao Kalinića koji je napravio najbolji potez viđen do tada na terenu za 71:39.

Četvrta četvrtina: Gotovo mučenje za Levski, Zvezda do ubedljive pobede

Bugari ni trepnuli nisu, a već su dvocifren broj poena primili u poslednjoj deonici, jer su Zvezdini igrači počeli u serijama da ubacuju trojke, a šest minuta pre kraja susreta rezultat je bio 82:46 za crveno-bele. A, onda, ponovo zakucavanja, oba od Dangubića koji je, izgleda, nastojao da polomi obruč protivnika, jer je bilo više nego atraktivno za "+40" (88:48).

Sve ostalo je izgledalo kao poigravanje i trening, tako da je Zvezda vrlo lako došla do pobede, a igrači su se trudili da se utakmica sa što većom razliko završi, što su i uspeli, pošto je na kraju bilo 41 razlike u korist izabranika Dejana Radonjića koji je sigurno bio više nego zadovoljan.

Levski - Crvena zvezda 58:99 (7:22, 10:26, 22:23, 19:28)

Dvorana: "Universiada"; Bez prisustva gledalaca; Sudije: Vojinović, Koljenšić, Šundić.

Levski: Karamfilov, Angelov, Simeonov 6, Ivanov, Varbanov 5, Hadžirišev 4, Zaharijev 14, Dimitrov 18, Đurovski 11, Gaidađijev.

Crvena zvezda: Vilijams 4, Rebić 11, Dangubić 11, Mitrović, Lazić, Blažič 11, Kalinić 22, Marjanović 10, Tejić 4, Dženkins 6, Jović 6, Cirbes 14.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.