Bugari videli sve zvezde: Crveno-beli uragan protutnjao Sofijom! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Dec.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugari videli sve zvezde: Crveno-beli uragan protutnjao Sofijom! (VIDEO)

Zvezda je od samog starta meča, nošena nezaustavljivim Bobanom Marjanovićem napravila osetnu prednost i kasnije iz minuta u minut uvećavala razliku - 58:99

Košarkaši Crvene zvezde demonstirali su silu u Sofiji, gde su savladali domaći Levski u 14. kolu ABA lige rezultatom 99:58 i produžili seriju nepobedivosti u regionalnom takmičenju.

Zvezda je od samog starta meča, nošena nezaustavljivim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Bobanom Marjanovićem napravila osetnu prednost i kasnije iz minuta u minut uvećavala razliku, koja je u jednom trenutku iznosila i celih 42 poena (48:90).

MVP prvog dela Evrolige na terenu je proveo samo prvih 10 minuta, upisao 10 poena i uhvatio sedam lopti, pa ga je Dejan Radonjić do kraja meča nagradio zasluženim odmorom. To je na najbolji način iskoristio Majk Cirbes, koji je za 25 minuta na parketu postigao 14 poena i zabeležio pet skokova.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Kalinić sa 22 postignuta poena.

Crveno-beli su meč prelomili u periodu između petog i 15. minuta, kada su serijom 32:2 u potpunosti „ubili u pojam“ i ovako očajnog domaćina, pa je nastavak meča protekao u rutinskom otaljavanju posla.

Svojih pet minuta iskoristio je i mladi Nikola Rebić, koji je za nešto manje od 20 minuta provedenih na parketu upisao 11 poena i zabeležio odličnih sedam asistencija.

U domaćem sastavu više od ostalih pružio je Dimitar Dimitrov, koji je upisao 18 poena, Zaharijev je ubacio 14, a dvocifren je bio i Đuroski (11 poena).

Zvezda već u subotu od 17 časova dočekuje Cibonu u Pioniru, dok 2. januara u Beogradskoj areni igra prvi meč Top 16 faze Evrolige sa madridskim Realom. Levski je ostao zakucan za dno tabele regionalnog takmičenja sa samo jednom pobedom u dosadašnjem toku sezone, a u narednom gostuju Mega Leksu, a zatim dočekuju Zadar, ekipe koje konkurišu za visok plasman.



LEVSKI - CRVENA ZVEZDA 58:99

/7:22, 10:26, 22:23, 19:28/

LEVSKI: Karamfilov, Angelov, Simeonov 6, Ivanov, Varbanov 5, Hadžirusev 4, Zaharijev 14, Dimitrov 18, Đuroski 11, Gaidajiev.

ZVEZDA: Vilijams 4, Rebić 11 (7as), Dangubuć 11 (9sk), Mitrović, Lazić, Blažič 11, Kalinić 22 (7sk), Marjanović 10 (7sk), Tejić 4, Dženkins 6, Jović 6, Cirbes 14 (5sk).

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Zvezda pobedila 41 razlike

Izvor: Mondo, 24.Dec.2014

Crveno-beli u Sofiji sa pola snage savladali Levski - 99:58 i ostvarili 14. uzastopni trijumf na startu ABA lige...Uskoro opširnije....Iz minuta u minut...- kraj utakmice i ubedljiva pobeda Beograđana. Više nego ubedljiva...40' 56:97 Ipak neće. Imaju još 36 sekundi da dođu do "stotke". Levski ima...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.