Jokić: Bilo je važno

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 09:08

Jokić: Bilo je važno

Košarkaš Denvera Nikola Jokić govorio posle pobede protiv Los Anđeles Lejkersa u finalu Zapada.

Nagetsi su na svom parektu slavili 132:126 u prvoj utakmici finala, a Jokić je duel završio sa 34 poena, 21 skokom i 14 asistencija.

"Bila je ovo utakmica uspona i padova. Bili smo veoma dobri u prvom poluvremenu, kontrolisali sve, ritam, odbranu, skokove, ali smo onda u drugom sve to izgubili. Lejkersi su veoma doba i talentovan tim i izgubili smo smirenost, koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo imali u prvom poluvremenu.Znali smo da će se vratiti, čvrst su tim, ali nije bitno da li pobeđujete sa 20 ili jednim poenom razlike", rekao je Jokić posle meča.

Srpski košarkaš je istakao i da nije imao posebnu pripremu za ovaj okršaj.

"Cilj mi je bio samo da dobijem utakmicu, nisam razmišljao šta ću tačno radim. Bilo je važno samo da pobedimo i na sreću to smo i uradili. Moramo da nastavimo da budemo svoji i radimo ono što mi radimo. Kada je tako, dobar smo tim. Kada počnemo da igramo individualno, bez fokusa, gubimo", kaže centar Nagetsa.

Jokić se osvrnuo i na svoje izdanje, posebno na pogođeni šut na kraju treće četvrtine i to preko Entonija Dejvisa.

"Nekada je sreća na našoj strani. Ludački šut, nije to nešto na čemu sam radio. Drago mi je što je ušla", rekao je on.

Jokić je upiran i šta je dovelo do toga da Lejkersi probude u durgom poluvremenu.

"Ne znam. Nije samo do nas, već i do njih. Veoma su dobar tim, imaju Dejvisa koji je igrao sjajno. Imaju Lebrona, koji utiče na utakmicu na sve moguće načine, Ostin Rivs je odigrao veoma dobro, Hačimura... Nekada napad jednostavno bude bolji od odbrane", zaključio je Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.