Izvor: RTS, 03.Mar.2021, 06:41

Jokić 50. tripl-dablom razneo Janisa i Bakse

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavlja da domnira NBA ligom i još jednom je zabeležio tripl-dabl. Jokić je predvodio Denver do velikog trijumfa nad Milvokijem rezultatom 128:97 i upisao deveti tripl-dabl ove sezone, a 50. u karijeri, čime je postao tek drugi centar u istoriji kojem je to pošlo za rukom.
Momak iz Sombora igra MVP sezone i konačno je uspeo da podigne Nagetse koji su zabeležili treći uzastopni trijumf, prekinuvši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << seriju Baksa od pet pobeda.

Nikola je od prvog do poslednjeg minuta bio vodeća figura susreta, potpuno zasenio Janisa Adetokumba i nastavio da postavlja rekorde u najjačoj ligi sveta.
Na parketu je proveo nešto više od 36 minuta i za to vreme postigao 37 poena (15-23 iz igre, 2-3 za tri, 5-5 slobodna bacanja), uz 10 skokova, 11 asistencija i dve ukradene lopte. Jokić je iz igre šutirao sjajnih 65% i pridružio se legendarnom Viltu Čemberlenu kao jedini "veliki igrač" sa 50 ili više tripl-dablova.
Međutim, Viltu su za takav poduhvat bile potrebne 703 utakmice, dok je Srbin to učinio u 416. nastupu za Denver.
Sada je usamljen na drugom mestu liste igrača koji su ove sezone imali dvocifren učinak u tri kategorije, ispred njega je samo Rasel Vestbruk sa 10.

Iza su, sa po sedam komada, ostali Luka Dončić i Džejms Harden, favoriti da ove sezone ponesu nagradu za najkorisnijeg igrača regularnog dela.
Denver je na krilima Jokića trijumf najavio već u prvoj četvrtini, koju je dobio 37:23 i od tada se nije osvrtao. Pokušavao je Milvoki da parira, ali je ekipa Majka Melouna sjajno šutirala i u drugom poluvremenu samo povećala razliku za ubedljiv trijumf.
Osim našeg asa, istakao se Džamal Marej sa 24 poena i šest asistencija, dok je Pi-Džej Rozir dodao 19.
Kod Baksa je spomenuti Adetokumbo bio najbolji i meč je završio sa 27 poena i osam skokova, ali ga je pratio jedino Kris Midlton sa 20.
Denver je sada sedmi na tabeli Zapadne konferencije sa 20 pobeda i 15 poraza, dok je Milvoki, uprkos neuspehu, ostao treći na Istoku (21-14).

Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Fenomenalni Jokić 50. tripl-dablom razbio Bakse i Janisa (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavlja da domnira NBA ligom i još jednom je zabeležio tripl-dabl. Jokić je predvodio Denver do velikog trijumfa nad Milvokijem rezultatom 128:97 i upisao deveti tripl-dabl ove sezone, a 50. u karijeri, čime je postao tek drugi centar u istoriji kojem je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.