Jevrosimović: Snimak o skandalu pustio ASS

Izvor: Mondo, 29.Avg.2018, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevrosimović: Snimak o skandalu pustio ASS

Prvi čovek Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović potvrdio da je bilo neregularnosti na mitingu na kojem je Vedran Samac postigao novi državni rekord u bacanju koplja. Sudije suspendovane i protiv njih je pokrenut postupak

Foto: MN Press

Na atletskom mitingu u Sremskoj Mitrovici na kojem je Vedran Samac postigao novi rekord Srbije u bacanju koplja bilo je neregularnosti i ASS je odmah pokrenuo istragu oko tog događaja, potvrdio je predsednik ASS Veselin Jevrosimović >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u izjavi objavljenoj na sajtu tog saveza.

Na snimku koji je objavljen na internetu vidi se da su sudije grubo prekršile pravilo i pomerile koplje. Jevrosimović je otkrio da je upravo ASS objavio taj snimak.

"Očigledno je da je bilo neregularnosti. Ovaj snimak je ASS prvi dobio i pustio ga u medije. Odmah nakon toga smo oformili komisiju i po pravilniku, sudije su istog momenta suspendovane. Teško da će ikada dobiti priliku da sude na bilo kom takmičenju", stoji u pisanoj izjavi Jevrosimovića.

"Čekamo pisane izjave svih aktera i onda ćemo da odlučimo o rekordu i da li će on biti poništen", nevedeno je.

ASS je odmah pokrenuo disciplinski postupak protiv sudija Dragana Sekulića i Zorana Kresojevića, koji su pomerali koplje.

"Atletski sudija u polju nije u skladu sa  čl.187 t.20b odredio tačku otiska na tlu koji je ostavio vrh koplja pri padu na tlo već je istu pomerilo 2-3 metra dalje od stvarnog traga čime je očitan rezultat koji ne odgovara činjeničnom stanju. Na taj način je atletičaru očitan rezultat koji nije postigao i omogućio mu benefite koji mu taj rezultat donosi. Krivicu snosi i glavni sudija na disciplini bacanja koplja što nije obezbedio da se takmičenje na pomenutoj disciplini  odvija u skladu sa Pravilima za atletska takmičenja", stoji u obrazloženju odluke o pokretanju disciplinskog postupka i suspenziji.

Jevrosimović je jasno poručio da svima koji ne rade u skladu sa propisima nema mesta u atletici.

"Ovo je ujedno poruka svima da ovakvo ponašanje kod nas nećemo tolerisati i svima mogu da kažem, ko god da je učestvovao u potencijalnoj prevari – ODLAZITE IZ ATLETIKE. Vrlo jasno ćemo staviti do znanja da naš sport nije mesto gde će se ovakve stvari dešavati. Ko god misli drugačije, poruka je jasna – ZA VAS NEMA MESTA U ATLETICI", jasno je poručio predsednik ASS.

ASS je objavio da su Sekulić i Kresojević izvršili zloupotrebu obavljanja sudijske dužnosti na atletskom takmičenju iz nedozvoljenih pobuda i prekršili odredbe Pravila za atletska takmičenja IAAF i ASS, Disciplinskog pravilnika i Etičkog kodeksa ASS.

Pomenuti tandem sudija, uz Predraga Jednaka, tehničkog rukovodioca takmičenja Bojana Komlenića i predstavnika AK Srem Draga Maričića ima rok da dostavi pisane izjave o svom učešću i viđenju događa.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.