Jelena u finalu

Izvor: RTS, 17.Jun.2012, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena u finalu

Počeo meč finala u Birmingemu. Trenutno Janković - Odin 0:1 (4:6;0:1). Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Birmingemu posle pobede nad Kineskinjom Đi Ženg sa 2:1 po setovima 6:7 (7:2), 7:5, 6:1. Protivnica naše teniserke u finalu je Amerikanka Melani Odin. MEč se igra u ponedeljak sa početkom u 12.00 časova.

Jelena je danas prvo odigrala meč četvrtfinala protiv Masaki Doi koji je juče bio prekinut. Taj meč je rešila u svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << korist rezultatom 2:0 po setovima 6:3, 6:4. Jankovićeva je kasnije morala da igra još jedan meč, polufinale protiv Kineskinje Đi Ženg. Iako umorna Jelena Janković je uspela da se vrati nakon izgubljenog seta i ostvari plasman u finale turnira.

U prvom setu posle nekoliko brejkova nijedna teniserka nije uspela da sačuva brejk prednosti tako da je set ušao u taj-brejk. Kineskinja je imala više koncentracije i uspela je da održi prednost i dobije ovaj period igre sa 7:2 i povede sa 1:0.

Ista slika i u drugom setu. Međutim, kada se očekivalo da i ovaj set bude rešen u taj-brejku naša teniserka uspeva iskoristi priliku stigne do brejka, samim tim i do izjednačenja u setovima. 

U trećem setu na terenu je postojala samo jedna teniserka, naša Jelena. Od samog starta je diktirala je tempo, nije dozvolila protivnici da zapreti. Kineskinja je uspela da osvoji samo jedan gem.

Srpska teniserka u borbi za titulu sastaje se sa Amerikankom Melani Odin, koja je savladala Ruskinju Jelenu Makarovu sa 6:4, 3:6, 6:2. Kiša je potpuno poremetila program takmičenja u Birmingemu i predviđeno je da se finale između Jankovićeve i Odin odigra u ponedeljak, a termin zavisi od vremenskih uslova. Ipak, finale je na programu u ponedeljak sa početkom u 12.00 časova.

Turnir se igra za nagradni fond od 220.000 dolara.

Janković - Odin 0:1 (4:6; 0:0)
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.