Jedan od najboljih španskih golgetera objavio kraj karijere

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 19:18

Jedan od najboljih španskih golgetera objavio kraj karijere

Španski napadač Roberto Soldado objavio je da je završio svoju 21 godinu dugu profesionalnu karijeru tokom koje se profilisao u vrhunskog golgetera.

Soldado je branio boje Real Madrida, Osasune, Hetafea, Valensije, Viljareala, Granade, Levantea, Totenhema i Fenerbahčea. Poslednje dve sezone igrao je za Levante.

Soldado je najproduktivnije godine karijere proveo u Valensiji za koju je, u periodu od 2010-2013. postigao 59 golova.

Ukupno je u karijeri odigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 610 utakmica i postigao 224 pogotka - važio je za jednog od najboljih španskih golgetera koji se u poslednjih petnaestak godina pojavio na sceni.

Imao je i poruku za sve njegove fanove, za ljubitelje fudbala, za kraj svog bogatog opusa.

"Moram vam reći nešto: Danas stavljam tačku na 21 godinu karijere i tako završavam jedan san za koji sam mislio da se nikad neće ostvariti, zapravo da neće toliko trajati. Hvala svim mojim saigračima, prijateljima, porodici, trenerima i navijačima koji su mu pomagali i bili uz mene na ovom putovanju. Vidimo se", poručio je Soldado koji je odigrao i 12 utakmica za špansku reprezentaciju, i postigao sedam golova.

Karijeru je inače počeo u podmlatku madridskog Reala. Bio je deo senorskog tima "Kraljevskog kluba" tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Roberto Soldado završio karijeru

Izvor: Danas, 03.Avg.2023

Španski napadač Roberto Soldado objavio je nakon duge 21 godine završio svoju profesionalnu karijeru.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.