Javna rasprava o Strategiji razvoja sporta: Udovičić razočaran odzivom u Beogradu

Izvor: Blic, 29.Avg.2014, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javna rasprava o Strategiji razvoja sporta: Udovičić razočaran odzivom u Beogradu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je danas razočarenje zbog slabog odziva na javnoj raspravi o predlogu Strategije razvoja srpskog sporta i rekao da mu je žao što je najmanje zainteresovanih o ovoj temi upravo u Beogradu.

On je u uvodnom govoru javne rasprave, kojoj u velikoj sali opštine Stari grad prisustvuje 70 delegata, ocenio da nema predsednika mnogih sportskih saveza, kao ni ljudi iz Olimpijskog komiteta Srbije.

"Svi smo tu da vodimo računa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i brigu o sportu, mladima i budućnosti Srbije. Želeli smo da dobijemo konstruktivne ideje kako bismo mogli da unapređujemo sistem sporta u Srbiji, jer ova Strategija se odnosi na sve i traži od nas trud i odricanje kako bismo poboljšali zdravlje nacije", rekao je Udovičić.

Udovičić naglasio da prethodna stategije sporta nije završena do kraja i da bi ovim novim dokumentom ona trebalo da se zaokruži.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Dragan Atanasov naglasio je da će tri osnovne tačke prethodne Strategije, vrhunski sport, školski sporti i razvoj infrastrukture, biti upotpunjen novim segmentom - Unapređenjem rekreativnog sporta.

Atanasov je takođe rekao da u Srbiji postoji interesovanje mladih za bavljanje sportom i rekreacijom.

"Kod nas je taj problem vezan za nedostatak objekta, dok u Evropi mladi ne pokazaju interesovanje, iako imaju sve uslove za to. Naš zadatak je da omladinu privolimo da vežbaju bar tri puta nedeljno", rekao je Atanasov.

Javna rasprava o Strategiji razvoja srpskog sporta završava se 31. avgusta, a do sada su skupovi održani u Somboru, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovičić razočaran odzivom u Beogradu

Izvor: Akter, 29.Avg.2014

Vanja Udovičić izrazio je danas razočarenje zbog slabog odziva na javnoj raspravi o predlogu Strategije razvoja srpskog sporta..On je u uvodnom govoru javne rasprave, kojoj u velikoj sali opštine Stari grad prisustvuje 70 delegata, ocenio da nema predsednika mnogih sportskih saveza, kao ni ljudi...

Nastavak na Akter...

Udovičić razočaran odzivom u Beogradu

Izvor: RTS, 29.Avg.2014

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razočaran je zbog slabog odziva na javnoj raspravi o predlogu Strategije razvoja srpskog sporta i rekao da mu je žao što je najmanje zainteresovanih za tu temu upravo u Beogradu...Nezainteresovanost beogradskih saveza i klubova na javnu raspravu o Startegiji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.