Izvor: Piplmetar.rs, 28.Maj.2023, 01:30

Javio se Stepi „Ovo je bilo najluđe prvenstvo u istoriji Bundeslige“

Neviđena drama odvijala se danas u poslednjem kolu Bundeslige. Borusija Dortmund je na čelu tabele imala dva boda više od Bajerna, trebalo je samo da pobedi Majnc pred 80.000 svojih navijača i da prekine desetogodišnju vladavinu ekipe iz Mihnena, ali bilo je samo 2:2, pa su Bavarci pobedom u Kelnu sa 2:1 osvojili 11. uzastopnu titulu i to zbog bolje gol-razlike.
Nije ovo prvi put da Bajern na ovaj način dolazi do titule, čak i uz gol u samom finišu meča, kao što je to danas uradio >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Džamal Musijala.
Ono što su danas doživeli igrači i navijači Dortmunda, pre tačno 22 godine doživeli su igrači i navijači Šalkea. 
Ipak, proslavljeni srpski fudbalski stručnjak Dragoslav Stepanović (74) direktno je iz Nemačke u izjavi za „Informer“ poručio da je ovo bio najuzbudljiviji šampionat ikada, iako je i on kao trener Frankfurta u foto-finišu izgubio već viđenu titulu od Štutgarta 1992. godine.
Nikad zanimljivije, nikad interesantnije, nikad napetije. Na vrhu je bilo ludilo za plasman u evropska takmičenja, kao i dole na kraju za opstanak, a tek za titulu… Ovo je bilo najnapetije prvenstvo Bundeslige kojeg se sećam, a pratim 40 godina! Dortmund nije uspeo da iskoristi šansu i prosto ne mogu da verujem šta su propustili. Vidi se da je poslednju utakmicu veoma teško dobiti, što je i pokazalo poslednje kolo. Bajern je najjači tim u Nemačkoj, zasluženo su osvojili titulu, ma šta drugi pričali„, kazao je Stepanović.
Ovaj srpski trener na sličan način ostao je bez trofeja 1992. godine, kada je nastala čuvena izreka „lebbe geht weider“, odnosno „život ide dalje“. Njegov Ajntraht je u poslednjem kolu igrao protiv Hanze Roštok i trebala mu je pobeda da overi titulu u Bundesligi. Umesto toga, njegov tim je izgubio i titula je otišla u Štutgart.
Stepanović kaže da ga je ova Dortmundova tragedija podsetila na to.
Ostao sam i ja bez titule u poslednjem kolu. Trebalo je da dobijem Roštok, ali nije mi suđen penal, izgubio sam titulu koja je bila već viđena. Imali smo sedam šansi, ali nažalost moji igrači nisu dali gol. Plus, sudija je pomogao rivalu.
Stepanović je finiš Bundeslige ispratio na stadionu Ajntahta u Frankfurtu, gde živi. Taj klub je savladao Frajburg sa 2:1. Stepi kaže da je i na „Dojče bank“ stadionu bila ogromna tenzija i što je najzanimljivije, mnogi su navijali baš za Bajern.
Kad je Dortmund primio dva gola od Majnca svi su skočili kao da su oni dali golove. Mnogi su verovali da će Bajern da pobedi i osvoji titulu, a to se moglo videti i po reakcijama igrača pre meča. Ovi iz Dortmunda nisu bili ubeđeni u to, dok Bajernovi jesu, iako nije ništa zavisilo od njih. Ovde u Frankfurtu, naravno, svi smo navijali za Ajntraht i bilo nam je mnogo napeto. Došli smo do pobede u 91. minutu i to nakon gledanja VAR-a. Kad je sudija pokazao da će gledati snimak, još dva minuta, kad nismo popadali u nesvest.
Dodaje bivši trener Vojvodine, Radničkog iz Niša,  Čukaričkog, AEK-a, Bilbaa i još brojnih klubova kaže da je reakcija fudbalera Majnca još jedan dokaz koliko je Bundesliga poštena liga.
Nigde se nije desilo, ni na jednom stadionu, da neko kalkuliše. Svaki klub, bilo na kojoj da je poziciji, igrao je maksimalno.
Još jednom je Stepanović odao priznanje Bajernu, koji je prošao kroz vrlo turbulentnu sezonu
Ovo je zasluženo. Kada su promenili Nagelsmana, što niko ne zna zašto se desilo, sve je bilo usmereno ka osvajanju Bundeslige. Verovali su u to do poslednjeg trenutka. Na kraju krajeva, Bajern pravi planove da osvaja titule i da im

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.