Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2020, 10:53

Jang Bojs je nemilosrdan prema Sionu, ima 15 vezanih pobeda

Ekipa iz Berna je osvojila titulu, a sada želi duplu krunu posle 62 godine. Rival u polufinalu Kupa Švajcarske je Sion

Sankt Galen je pretio ove sezone, bio ravnopravan rival Jang Bojsu veći deo sezone, ali na kraju pehar najboljeg tima u Švajcarskoj ostao je u vitrinama tima iz Berna. Sezona nije gotova za Mlade Momke, na redu je Kup. U sredu su posle drama i produžetaka izbacili Lucern u četvrtfinalu golom Đanluke Gaudina u 115. minutu. Jang Bojs nije osvojio duplu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << krunu 62 godine, pa je ovo lepa prilika da se odlična sezona kruniše sa novim trofejom i nastavi dominaciju u državi.

Danas (16.00) na Vankdorf stadion stiže Sion u polufinalu Kupa Švajcarske. Domaćin je favorit, ali ako slavi čekaće još nekoliko nedelja na finalni duel. Naime, Bazel je izborio četvrtfinale Lige Evrope, pa je odložena njegov duel polufinala kupa sa drugoligašem Vinterturom.

Jang Bojs je jedan od najboljih domaćina u svim ligama Evrope ove sezone. Na svom stadionu u proteklog šampionatu od 18 utakmica pobedio je na 16, a dva puta je odigrao nerešeno. Sion se u poslednjem kolu Superlige spasao plej-auta gde je poslao Tun. U četvrtak je pobedio trećeligaša Rapersvila sa 2:1.

U proteklom šampionatu tima iz Berna je sva četiri puta pobedio današnjeg rivala. Na Vankdorfu je bilo 3:2 i 1:0. Neverovatan je podatak da je šampion na 15 poslednjh utakmica dobio Sion u Superliig Švajcarske. Prethodna dva meča u prvenstvu završena su samo sa jednim golom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ova sezona je protekla u znaku kamerunskog napadača Žan Pjera Nsamea. On je ove sezone postigao 32 gola na 32 utakmice u prvenstvu i tako oborio rekord po broju pogodaka u jednoj sezoni u Švajcarskoj. Do sada je rekord držao Sejdu Dumbija, nekadašnji vođa napada Bazela. Kamerunac se upisao u strelce i u četvrtak u Lucernu. Novim pogocima sebi će da podigne cenu i nema sumnje da će ovog leta da bude meti mnogo bojih i platežnijih klubova od Jang Bojsa.

Mečevi u kupu bi mogli da budu poslednji u žutom-crnom dresu za nekadašnjeg srpskog reprezentativca Miralema Sulejmanija kome uskoro ističe ugovor sa najboljim timom iz Švajcarske. On je bio u startnoj postavi u četvrtak u Lucernu.

KUP ŠVAJCARSKE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Nedelja

16.00: (1,35) Jang Bojs (4,80) Sion (7,50)

ODLOŽENO

Bazel - Vintertur

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

A sad na duplu krunu: Jang Bojs izbacio Sion i čeka da prođe Bazel (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2020

Uzbudljiv okršaj u Bernu odlučen u samom finišu - 3:1..Jeste Sion Stara mušterija, jeste padao 15 puta uzastopno, ali put ka trofeju nacionalnog kupa uvek samo po sebi nosi određenu dozu neizvesnosti. Tako je bilo i u današnjem polufinalu u Bernu, gde se domaćin ozbiljno pomučio kako bi stigao...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.