Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2020, 18:41

A sad na duplu krunu: Jang Bojs izbacio Sion i čeka da prođe Bazel (VIDEO)

Uzbudljiv okršaj u Bernu odlučen u samom finišu - 3:1

Jeste Sion Stara mušterija, jeste padao 15 puta uzastopno, ali put ka trofeju nacionalnog kupa uvek samo po sebi nosi određenu dozu neizvesnosti. Tako je bilo i u današnjem polufinalu u Bernu, gde se domaćin ozbiljno pomučio kako bi stigao do velikog finala, iako je od 40. minuta igrao sa igračem više - 3:1 (0:0).

Sion je tada ostao bez Kristijana Zoka, pa je Jang Bojs napadao u naletima od starta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << drugog poluvremena. Bedem pred golom gostiju probio je Žan Pjer Nsame u 72. minutu, ali je samo osam minuta kasnije izjednačio Uldriks.

Igrači Siona su se branili svim silama, ali su poklekli u nadoknadi. Igrač odluke u 90. minutu bio je Kristofer Martins, dok je konačan rezultat postavio brzonogu Feliks Mambimbi soloprodorom u trećem minutu nadoknade. Srpski fudbaler Miralem Sulejmani ušao je u igru u 67. minutu i vrlo aktivno učestovao u naletima u završnici meča.

Ekipa iz Berna sada čeka protivnika u finalu, a najverovatnije će to biti Bazel koji 25. avgusta igra sa Vinterturom.

KUP ŠVAJCARSKE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Nedelja

Jang Bojs - Sion 3:1 (0:0)

/Nsame 72, Marins 90, Mambimbi 90+3 - Uldriks 80/

ODLOŽENO

Bazel - Vintertur

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.