JEDNOGLASNA ODLUKA: Jutjuber razneo Nejta Dijaza na sitne komade i slavio u Dalasu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 09:31

JEDNOGLASNA ODLUKA: Jutjuber razneo Nejta Dijaza na sitne komade i slavio u Dalasu (VIDEO)

Ovo je bilo uzbudljivo.

U rasprodatom "Amerikan Erlajns centru" u Dalasu u nedelju ujutru po srednjoevropskom vremenu održana je profesionalna bokserska priredba, a u glavnoj borbi večeri videli smo okršaj dvojice superzvezda u kruzer kategoriji (do 90 kg). Međutim, dvojica superzvezda su svoju slavu stekli van bokserskog ringa – sastali su se enormno popularna medijska ličnost Džejk Pol i nekadašnji UFC borac Nejt Dijaz.

Nejt Dijaz, bokserski debitant, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << deset uzbudljivih rundi je poražen od Džejka Pola jednoglasnom odlukom sudija (97-92, 98-91, 98-91).

Uzdrman je bio MMA veteran posle jedne dobre kombinacije jutjubera-boksera Džejka Pola, ali kao i mnogo puta u oktagonu, Dijaz nije odustajao. Do kraja borbe Pol je uspostavio potpunu kontrolu, a u petoj rundi i u nokdaun je bacio rivala. U samom finišu desete runde Dijaz je tokom klinča čak držao Pola u „giljotini“, što svakako nije u skladu sa bokserskim pravilima, ali nije sankcionisan.

Nate Diaz should have asked for 15 rounds😅

pic.twitter.com/LqFZslPSx8

— MЇ₭€-ṤṀḮḼ₭ØṾỈCĦ (@mikesmilkovich) August 6, 2023

Ono što je izvesno posle borbe je da su svi akteri finansijski izuzetno dobro prošli, a mnogi govore i o potencijalnom revanšu dvojice momaka, ovog puta pod MMA pravilima pod okriljem promocije PFL.

Džejk Pol je pre meča sa Dijazom u pro ringu bio sedam puta – savladao je jutjubera po imenu „AnEsonGib“, bivšeg NBA košarkaša Nejta Robinsona, kao i nekadašnje MMA borce Bena Askrena, Tajrona Vudlija i Andersona Silvu. U prethodnoj borbi ga je savladao Tomi Fjuri, mlađi polubrat Tajsona Fjurija, svetskog šampiona teške kategorije. Ova borba, pred koju je Pol čak i važio za favorita, održana je u Abu Dabiju i, baš kao i sve prethodne, zaokupila je veliku pažnju medija i donela ogroman profit svakom od aktera.

Nejt Dijaz je jedan od pionira popularizacije mešovitih borilačkih veština i jedan od najpraćenijih MMA boraca svih vremena. Momak koji je odrastao na ulicama kalifornijskog Stoktona proslavio se neumornim stilom borbe, ali i verbalnim provokacijama rivala pre, tokom i posle borbi.

“Aye, be nice!”

Nate Diaz caught two camera men fighting

pic.twitter.com/pJiD6GMijB

— Bloody Elbow (@BloodyElbow) August 6, 2023

U profesionalnom kavezu zabeležio je 22 borbe (5 KO i 13 sabmišna) i 13 poraza. Poslednji meč, posle kojeg mu je istekao ugovor sa promocijom UFC, imao je desetog seprembra u Las Vegasu, kada je u glavnoj borbi večeri porazio Tonija Fergusona.

Iako se tokom karijere bio u kategorijama do 70 i 77 kilograma, 12 godina starijem Nejt se sada bodio u  kategoriji koja je daleko više odgovarala Polu.

Women’s boxing is so important.

This exchange at the end between Heather Hardy and Amanda Serrano to end the fight. You love to see it!

🎥: DAZN #PaulDiaz | #WomensBoxing pic.twitter.com/coMLRcbjgS

— Mike Dixon (@MikeDixon_VST) August 6, 2023

U uvodnoj borbi mogli smo da gledamo kako je Portorikanka Amanda Serano, jedna od najvećih bokserki svih vremena, jednoglasnom odlukom sudija posle deset rundi bila bolja od Amerikanke Heder Hardi. Serano (34 godine, skor 45-2-1) ostaje neprikosnovena svetska šampionka perolake kategorije.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Maria, ćerka Pepa Gvardiole

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ALEKSA, CRNI ALEKSA... Srbin prebijen kao mačka u Nešvilu, ovaj poraz bi ga mogao MNOGO koštati (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023

Trebalo je da se bolje pripremi...U nedelju rano ujutru po srednjoevropskom vremenu u Nešvilu je održana nova „UFC Fight Night“ priredba, a jedan od učesnika glavnog programa nastupio je pod srpskom zastavom. U pitanju je poluteškaš (do 93 kg) Aleksa Čamur, koji je posle tri mukotrpne runde...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.